Nikon Coolpix S500

0

Megjelenésének idején a Nikon Coolpix S500 a világ legkisebb, optikai stabilizátorral felszerelt ultrakompakt fényképezőgépe. A 7,1 megapixeles készülék 3x optikai zoomátfogássú objektívet kapott, ami kisfilmes értéken 35-105 mm-nek felel meg. Kis mérete mellett a gyorsasága is említésre méltó, hiszen gyártója 0,6 mp-es „indítási időt”, és 0,005 mp-es záridő késleltetést ígér.

Az érzékenység ISO 2000-ig állítható, és ez a modell is tartalmazza a most megjelenő Nikon ultrakompaktok minden szolgáltatását, így a BSS és D-lighting módot, az automatikus vörösszem csökkentést, és az arcfelismerő élességállítást.

Videóból 640 x 480 pixeles a legnagyobb méret, max. 30 kép/mp sebességgel és hangfelvétellel. A képek és videók a 26 MB-os belső memóriába, illetve SD/SDHC vagy MMC kártyákra menthetők. A Nikon Coolpix S500 hátlapján 6,35 cm képátlójú LCD kijelző található. A géphez mellékelnek egy EN-EL10 lítium-ion akkumulátort és egy töltőt is.

A Nikon Coolpix S500 megjelenése februárban lesz esedékes.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nikon COOLPIX S500

Verhetetlen teljesítmény és elegáns megjelenés a világ legkisebb vázába rejtve

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti be a Nikon COOLPIX S500 fényképezõgépet. A kifinomult forma és a minõségi kivitel továbbfejlesztett funkciókkal és nagyszerû teljesítménnyel párosul, a Nikon COOLPIX S500 kompakt digitális fényképezõgép használata gazdagítja a fotózás élvezetét.

7,1 megapixeles felbontása és kitûnõ képalkotási teljesítményû, 35–105 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) 3x Zoom-Nikkor objektívje jóvoltából a Nikon COOLPIX S500 minden helyzetben jól használható; a panorámaképektõl a közeli portrékig tiszta és színhelyes felvételeket készít.

A Nikon az elegáns formát rozsdamentes acél vázzal ötvözte, ami a minőségi anyagok használatára fordított figyelmét és szakértelmét igazolja. A készülék nemcsak fémes, megnyugtatóan biztos fogású külsővel rendelkezik, hanem elegáns vonalaival és a valamennyi riválisánál kisebb méretével* is feltűnést kelt. A kiváló tervezés az objektív karcsú formájában és képstabilizálást végző objektíveltolásos rázkódáscsökkentő egységben is megmutatkozik. A Nikon COOLPIX S500 néhány régióban fekete vagy ezüst színben is kapható lesz.

A stílusos megjelenés igazán nagyszerû teljesítményû fényképezõgépet rejt. Az azonnali válaszidõre optimalizált funkcióknak köszönhetõen a fényképezõgép használója a különleges pillanatok átélése közben azonnal meg is örökítheti azokat. Például a Nikon COOLPIX S500 büszkélkedhet a világ legrövidebb indítási idejével*, amelynek köszönhetõen a bekapcsolás után 0,6 másodperccel aktiválódik az LCD-monitor, valamint a világ legkisebb kioldási késedelmével* is, amely a „response priority” (Válaszidõ-prioritás) lehetõség beállításakor mindössze 0,005 másodperc.

A Nikon COOLPIX S500 új, egyedi fejlesztésû, objektíveltolásos rázkódáscsökkentõ egységgel rendelkezik, amely a fényképezõgép bemozdulását ellensúlyozza, ezáltal még gyenge fényben is a legélesebb képek készítését teszi lehetõvé. A fényképezõgép érzékenysége egészen ISO 2000 értékig terjedhet, ezért gyenge fényben, illetve gyorsan mozgó téma fotózásakor is éles képek készíthetõk.

A Nikon COOLPIX S500 mellékelt tartozéka a Nikon egyedi PictureProject szoftvere. A nagyon hatékony, mégis bámulatosan könnyen kezelhetõ PictureProject szoftver segítségével valódi élménnyé válik a fényképek rendszerezése, szerkesztése és családtagokkal, barátokkal való megosztása.

* Az optikai rázkódáscsökkentéssel felszerelt modellek között, 2007. február 20-án (a NIKON CORPORATION piackutatása szerint).

Piaci bevezetés: A fényképezõgép 2007 februárjában kerül forgalomba.

Megjegyzés: A mûszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal idõpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX S500 fõbb jellemzõi

VR képstabilizátor

A Nikon COOLPIX S500 az objektíveltolásos rázkódáscsökkentő (VR) technológiával működik, amelyet eredetileg a Nikon cserélhető objektíves tükörreflexes fényképezőgépeihez fejlesztettek ki. A Nikon egyedi rázkódáscsökkentő rendszere kompenzálja a fényképezőgép bemozdulását; ennek köszönhetően három értékkel hosszabb záridővel fényképezhet anélkül, hogy a kép elmosódna. A Nikon COOLPIX S500 rázkódáscsökkentõ rendszere a készülék bekapcsolt állapotában végig aktív, a 6,35 cm-es, nagy felbontású LCD-monitoron megjelenõ képeket is stabilizálja, így megkönnyíti a képek komponálását és a pillanat megörökítését.

ISO 2000 funkció

A fényérzékenység manuálisan egészen ISO 2000 értékig állítható, így a fényképezõgép rövidebb záridõket is választhat, és gyenge fényben, illetve gyorsan mozgó téma fotózásakor is éles felvételeket készít. A fokozott zajcsökkentésû képfeldolgozó motor és a magasabb jel-zaj arány még magas ISO beállításoknál is kiemelkedõ minõségû képek készítését teszi lehetõvé. Nagy érzékenység módban a fényképezõgép ISO 50 és ISO 1600 közötti tartományban automatikusan kiválasztja azt az ISO beállítást, amellyel gyenge fényben is optimális expozíció és gond nélküli fényképezés biztosítható.

Rázkódáscsökkentõ gomb

A gomb egyszeri megnyomásával aktiválhatja a Rázkódáscsökkentõ módot, amelynek köszönhetõen gyenge fényben vagy nagy zoom használatakor is jó minõségû képet készíthet. A Nagy ISO funkció automatikusan beállítja az érzékenység optimális értékét, és a rázkódáscsökkentõ (VR) technológia segítségével stabilizálja a képet, míg a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció tíz egymás után készített felvételbõl kiválasztja és menti a legélesebb képet.

Portré gomb

A Portré gomb minden eddiginél egyszerűbbé teszi a portréfotózást azáltal, hogy közvetlenül elérhetővé tesz három új funkciót, amelyek segítségével a fényképezőgépen belül tökéletesíthető a képminőség. Az Arc-prioritásos AF* automatikusan megkeresi a lefényképezni kívánt személy(ek) arcát, és megfelelően beállítja az élességet, így a fotós biztos lehet abban, hogy a portrék mindig élesek és tiszták lesznek. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan segít kiküszöbölni a vaku használatakor időnként jelentkező, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting segítségével pedig lényegesen javítható az alulexponált vagy ellenfényben készített képek minősége. A D-Lighting másolatot készít a képrõl, amelyen a sötétre sikerült területeket kivilágosítja, miközben az eleve jól megvilágított képrészeket érintetlenül hagyja.

* Az arcfelismerõ funkció mûködése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

A Nikon COOLPIX S500 egyéb jellemzõi

  • Könnyû és rendkívül kis méretû
  • 15 motívumprogram választható
  • Makrofotózás akár 15cm-es távolságból
  • A Súgó gomb használatával megjeleníthetõ a fõmenü funkcióinak egyszerû magyarázata
  • Gondosan elhelyezett nagy vezérlõgombok és felhasználóbarát forgatható választógomb
  • 20 nyelven elérhetõ menü
  • Tökéletesített grafikus felhasználói felület (GUI)
  • Dátum szerinti rendezés
  • Dátumszámláló funkció
  • Naptár funkció
  • Választható videó módok
  • Nagy teljesítményû, kisméretû új EN-EL10 újratölthetõ lítium-ion akkumulátor
  • Az Idõzóna funkció segítségével a világon bárhol beállíthatja a helyi idõt a fényképezõgép óráján, így utazás után a képek könnyen válogathatók
  • Kompatibilis az SDHC-kártyákkal
  • Kb. 26 MB belsõ memória
  • USB-kapcsolat, amely gyors adatátvitelt tesz lehetõvé a számítógép és egyéb eszközök felé
  • Támogatja a PictBridge szabványt