Nikon Coolpix S50c

0

Elsősorban a szép kialakítású „zsebgépek” kedvelőinek körében arathat sikert az új Nikon Coolpix S50c, amely mindössze 21 mm vastag. A 7,2 megapixel felbontású apróság 3x optikai zoomot kapott (38-114mm ekvivalens). Vékony kivitele ellenére egy „derékszögű” optikai stabilizátor is gazdagítja szolgáltatásai sorát. A fényképezőgépet, nem csak kábeles, de vezeték nélküli (Wi-Fi, IEEE 802.11b/g) kommunikációval is összeköthetjük, az ezt támogató készülékekkel.

Hátulján egy 230 000 képpontos, 3” méretű (7,62 cm) LCD kijelzőt találunk. Kezelése egyszerűsített, egy forgatható választógombon alapul. A többségében automata funkciókat 15 témaprogram egészíti ki. A képeket és a max. 640 x 480 pixeles, 30 kép/mp sebességű videókat a 13 MB-os belső memóriába, vagy opcionális SD/SDHC és MMC kártyákra menthetjük. A Nikon Coolpix S50calaptartozéka egy EN-EL8 típusú lítium-ion akkumulátor a hozzá való töltővel.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Nikon COOLPIX S50c

A Nikon COOLPIX S50c főbb jellemzői

Karcsú, stílusos megjelenés

Szemet gyönyörködtető, hullámformájú kialakítása révén a Nikon COOLPIX S50c fényképezőgép nem téveszthető össze egyetlen versenytársával sem. Az áramvonalas, gyönyörűen kivitelezett, csillogó ezüst formában egyesül a felhasználóbarát működés és a könnyed elegancia.

VR képstabilizátor

A Nikon COOLPIX S50c készülék egy kifejezetten kis méretű, beépített, „derékszögű”, optikai képstabilizáló funkcióval rendelkező 3x Zoom-Nikkor objektívet tartalmaz. Optimális 38–114 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) gyújtótávolság-tartományának köszönhetően nemcsak nagy kompozíciós szabadságot biztosít, hanem a fényképezőgép rázkódásának kiküszöbölésével tisztább, élesebb képek rögzítését teszi lehetővé. A képstabilizáló funkció a fényképezőgép bekapcsolt állapotában állandóan aktív, így a felvételek komponálása közben a nagy LCD-monitoron látható képet is stabilizálja. A rendszer működése pedig olyan hatékony, mintha három fokozattal rövidebb záridővel fényképezne.

COOLPIX CONNECT vezeték nélküli átvitellel

A Nikon COOLPIX S50c fényképezőgép tartalmaz egy beépített vezeték nélküli egységet, amely támogatja az IEEE 802.11b/g LAN (helyi vezeték nélküli hálózati) szabványt. Ennek köszönhetően a felhasználók maximálisan kihasználhatják a Nikon COOLPIX CONNECT funkciója által kínált Picture Mail és a Picture Bank szolgáltatást. A Picture Mail szolgáltatás abban nyújt nagy segítséget, hogy a fotós könnyedén megoszthassa élményeit családtagjaival, barátaival: a Nikon COOLPIX S50c fényképezőgépről vezeték nélkül feltöltheti képeit a Nikon kiszolgálójára, majd egy e-mailben megadhatja a kívánt személyeknek azt a webcímet, ahol a képek megtekinthetők. Ezen a weboldalon a címzettek megnézhetik vagy letölthetik a képeket, illetve diavetítés formájában is élvezhetik őket. A Picture Bank szolgáltatás – amely a hálózati tápegység csatlakoztatásakor automatikusan elindul, de akár kézzel is elindítható – vezeték nélküli kapcsolatot létesít a Nikon kiszolgálójával, majd biztonságosan feltölti oda az eddig még fel nem töltött képeket.

Megjegyzés: A rendelkezésre álló színek országonként vagy régiónként különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX S50c egyéb jellemzői

  • Könnyű és rendkívül kis méretű
  • A Rázkódáscsökkentő mód bekapcsolja a VR funkciót, a Nagy érzékenység módot és a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkciót a fényképezőgép rázkódásának és a téma elmozdulásának kiküszöbölése érdekében
  • A Nagy érzékenység mód a készülék fényérzékenységének optimalizálásával csökkenti a képek elmosódását
  • A tökéletesített grafikus felhasználói felület (GUI) a forgatható választógombbal használható, ami megkönnyíti a készülék működtetését
  • 15 motívumprogram választható
  • Választható videó módok
  • Kompatibilis az SDHC-kártyákkal
  • Az EN-EL8 újratölthető lítium-ion akkumulátor kis mérete ellenére nagy kapacitású
  • Az Animált videoklip funkció segítségével bárki könnyedén készíthet animációs filmet
  • A Dátum szerinti listázás és a Naptár funkció megkönnyíti a képek keresését
  • A nagy sebességű USB csatlakozás gyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és egyéb eszközök felé
  • A BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció tíz egymás után készített felvételből kiválasztja és rögzíti a legélesebbet
  • Makrofotózás akár 4 cm-es távolságból
  • 20 nyelven elérhető menü
  • Kb. 13 MB belső memória
  • Az Automatikus képelforgatás funkció révén a képek mindig megfelelően jelennek meg az LCD-monitoron
  • A 4x-es digitális zoom tovább növeli a kompozíciós lehetőségeket
  • A fényképezőgép támogatja a PictBridge és az ImageLink szabványt