Nikon Coolpix L12

0

A Nikon Coolpix L12 7,2 megapixeles maximális felbontásra képes, Nikkor objektíve pedig 3x optikai zoomátfogású. Ez kisfilmes értéken 35-105mm-nek megfelelő gyújtótávolság tartományt jelent. A gyengébb fényben való fotózást optikai képstabilizátor segíti. Ezen kívül aktiválható még a nagyobb érzékenységet adó mód (max. ISO1600) és a BSS (Best Shot Selector) funkció is, amelynél a gyors egymásután készült képek közül csak a legélesebbet menti kártyára a készülék. Ebben a fényképezőgépben is megtalálható az arcfelismerő fókusz, valamint a D-Lighting és az automata vörösszem korrekció.

Videó módban max. 640×480 pixeles, 30 kép/mp sebességű mozgóképek menthetők a 21 MB-os belső memóriába, vagy külön megvásárolt SD/SDHC, illetve MMC kártyákra.

A Nikon Coolpix L12 megjelenésére márciusig kell várnunk.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nikon COOLPIX L12

Lenyűgöző képek, egyszerű kezelés és egy gombnyomásos képstabilizálás

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti be a Nikon COOLPIX L12 fényképezőgépet. A Nikon COOLPIX L12 kompakt digitális fényképezőgép ötvözi a kiváló minőséget és a kivételesen egyszerű kezelhetőséget, mindemellett rázkódáscsökkentő funkciót is kínál, amellyel még a “kezdők” is éles és tiszta képeket készíthetnek a nehéz helyzetekben is.

A Nikon COOLPIX L12 7,1 tényleges megapixeles felbontásának köszönhetően részletgazdag képeket készíthet valósághű színekkel, és a képek még jelentős mértékű nagyítás esetén is kiváló minőségűek maradnak. A 3x (35–105 mm-es) Zoom-Nikkor objektívvel igazán egyszerű a képek megkomponálása, legyen szó akár közeli portréról, akár átfogó tájképről.

A Nikon COOLPIX L12 fényképezőgép egyik legfőbb erénye az objektíveltolásos optikai képstabilizálás, amellyel hatékonyan csökkenthető a fényképezőgép rázkódása, így élesebb, tisztább képek készíthetők. És mivel ez a funkció a fényképezőgép bekapcsolt állapotában folyamatosan aktív, már az LCD-monitoron is a stabilizált kép jelenik meg, így a fotósnak sokkal könnyebb megválasztani az exponálás pillanatát. A Nikon COOLPIX L12 gépen megtalálható a praktikus Rázkódáscsökkentés gomb is, amely egyszerre három funkciót aktivál: az objektíveltolásos rázkódáscsökkentést, a Nagy érzékenység módot és a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkciót. Mindhárom az élesebb, tisztább képek készítését segíti.

A Nikon COOLPIX L12 géppel nehezebb helyzetekben is kiváló képeket készíthet, mivel fényérzékenysége akár ISO 1600-ig növelhető. Ez nem csak akkor hasznos, ha kevés a fény, hanem abban az esetben is tiszta képeket eredményez, ha egy gyorsan mozgó témáról csak rövid záridővel lehet éles felvételt készíteni.

A Nikon COOLPIX L12 gépben három olyan innovatív Nikon funkció is megtalálható, amelyekkel még a kevésbé hozzáértők is kiváló képeket készíthetnek a bonyolultabb fotózási helyzetekben. A hasznos és kényelmes Portré gombbal közvetlenül aktiválhatja ezt a három funkciót: az Arc-prioritásos AF* automatikusan a portréalany arcára állítja az élességet, bárhol helyezkedjék is el a képen, a Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező vörösszem-hatást, a D-Lighting pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készített képeket korrigálja.

A Nikon COOLPIX L12 fényképezőgép LCD-monitora is figyelemre méltó. 6,35 cm-es képátlójának köszönhetően igazi élmény a képek megkomponálása és visszajátszása bármilyen fényviszonyok között. A még nagyobb kényelem érdekében a COOLPIX L12 fényképezőgép kompatibilis a bárhol kapható AA-méretű elemekkel és akkumulátorokkal. Így a fotósnak soha nem kell amiatt aggódnia, hogy szabadsága közepén lemerül a fényképezőgépben levő akkumulátor vagy elem, és nem tud tovább fényképezni.

A Nikon népszerű COOLPIX termékcsaládjának többi tagjához hasonlóan az L12 géphez is mellékeljük a Nikon exkluzív PictureProject szoftverét. A sokoldalú, ugyanakkor bámulatosan egyszerűen használható PictureProject egyszerűvé teszi a képek átvitelét, rendezését, szerkesztését és megosztását a barátokkal, családtagokkal.

* Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

Piaci bevezetés: A fényképezőgép 2007 márciusában kerül forgalomba.

Megjegyzés: A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX L12 főbb jellemzői

A VR képstabilizálás kompenzálja a fényképezőgép rázkódását

A Nikon COOLPIX L12 fényképezőgép objektíveltolásos optikai rázkódáscsökkentést kínál, amely intelligensen érzékeli és ellensúlyozza a készülék rázkódását, így tiszta, éles képek készíthetők. A fényképezőgép bekapcsolt állapotában a rázkódáscsökkentő funkció mindig aktív, ezért már az LCD-monitoron megjelenő kép is stabilizált, így a fotós tisztán láthatja, hogy melyik a legalkalmasabb pillanat az exponálásra. Ugyanez a kedvező hatás érhető el videók készítésekor is, a felső panelen lévő Rázkódáscsökkentés gomb megnyomásakor pedig egyszerre három funkció kapcsol be és segíti a még élesebb képek készítését: a Rázkódáscsökkentés, valamint a Nagy érzékenység mód és a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció.

AA-méretű elemek is használhatók

A Nikon COOLPIX L12 fényképezőgép a világszerte szinte bárhol kapható AA-méretű elemekkel és akkumulátorokkal is működtethető. Így a fotósnak nem kell amiatt aggódnia, hogy egy fontos eseményen energiaellátás nélkül marad.

Portré gomb

A hasznos és kényelmes Portré gombbal közvetlenül aktiválhat három innovatív, beépített Nikon képjavító funkciót. Az Arc-prioritásos AF* automatikusan a portréalany arcára állítja az élességet, bárhol helyezkedjék is el a képen. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező vörösszem-hatást. A D-Lighting pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készített képeket korrigálja.

* Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

A Nikon COOLPIX L12 egyéb jellemzői

  • Könnyű és rendkívül kis méretű
  • 15 motívumprogram választható
  • Választható videó módok
  • A BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció tíz egymás után készített felvételből kiválasztja és rögzíti a legélesebbet
  • Kompatibilis az SDHC-memóriakártyákkal
  • Hangfelvételi lehetőség
  • Színbeállítások a kívánt hatások eléréséhez
  • 21 MB belső memória (körülbelül)
  • A fényképezőgép támogatja a PictBridge és az ImageLink szabványt
  • 20 nyelven elérhető menü
  • Az Időzóna funkció segítségével a világon bárhol beállíthatja a helyi időt a fényképezőgép óráján, így utazás után a képek könnyen válogathatók
  • USB-kapcsolat, amely gyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és egyéb eszközök felé
  • Makrofotózás akár 15 cm-es távolságból
  • A 4x-es digitális zoom tovább növeli a kompozíciós lehetőségeket
  • Választható fehéregyensúly: Automatikus TTL szabályozással, 7 módú manuális (közvetlen napfény, izzólámpa, fénycső, felhős, árnyék, vaku és felhasználói beállítás)