Nikon Coolpix L10 és L11

0

A legfrissebb Nikon kompakt testvérpár a Coolpix L10 és L11 nevet kapta. Maximális felbontásuk 5, valamint 6 megapixel és mindkét gépen 3x optikai zoomátfogású Nikkor objektívet találunk, 37,5-112,5 mm-es, ekvivalens gyújtótávolsággal. A Nikon Coolpix L11 a nagyobb felbontás mellett kijelzőjében is más, hiszen egy 6,9 cm-es, 115 000 képpontos LCD-t találunk a hátulján, míg társa 5,8 cm-es, 153 000 monitort kapott.

Nikon Coolpix L10

Nikon Coolpix L11

Nikon Coolpix L10

Nikon Coolpix L11

A fényképezőgépek érzékenysége ISO 800-ig növelhető. Az élességállítást az arcfelismerő AF rendszer teszi még egyszerűbbé portréfotózáskor, a képek fényviszonyait pedig utólagos D-Lighting képkorrekcióval javíthatjuk. Szintén a kész fotókat javító szolgáltatás az automatikus vörösszem csökkentő mód.

Nikon Coolpix L10

Nikon Coolpix L11

Nikon Coolpix L10

Nikon Coolpix L11

Videófelvételek esetén max. 640 x 480 pixeles felbontásban dolgozhatunk, 30 kép/mp sebesség mellett. A videóhoz hangfelvétel is készülhet. Az elkészült fotók és mozgóképek a 7 MB-os belső memóriába, vagy külön megvásárolható SD/MMC memóriakártyákra menthető. Mindkét modell támogatja, a nagy kapacitású SDHC kártyákat is. Energiaellátásuk 2 db AA méretű elemről/akkumulátorról lehetséges. A Nikon Coolpix L10 és L11 várhatóan februárban kerül a boltokba.

Nikon Coolpix L10

Nikon Coolpix L10

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nikon COOLPIX L11/L10

Egyszerű kezelhetőség és gördülékeny működés, ami lehetővé teszi bárki számára, hogy kiváló fényképeket készítsen

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti be a Nikon COOLPIX L11 és a Nikon COOLPIX L10 fényképezőgépet. A 6,0 tényleges megapixeles felbontású Nikon COOLPIX L11, valamint a COOLPIX L10 fényképezőgép, amely 5,0 tényleges megapixel felbontásra képes, egyaránt egyszerűen kezelhető, így a teljesen kezdők is nagyszerű képeket tudnak

készíteni.

Mivel a Nikon COOLPIX L11 és L10 nagy teljesítményű, 37,5–112,5 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) gyújtótávolság-tartományú 3x Nikkor-Zoom objektívvel rendelkezik, a felhasználók bármilyen körülmények között egyszerűen megörökíthetik a barátokkal és a családtagokkal töltött különleges pillanatokat. Az előbbiekben említett 6,0 és 5,0 tényleges megapixeles felbontásának köszönhetően a Nikon COOLPIX L11 és L10 fényképezőgép kiválóan alkalmas részletekben gazdag képek készítésére, melyek jelentős mértékű nagyítás esetén is élesek maradnak.

Ráadásul mindkét fényképezőgép érzékenysége akár ISO 800 értékig terjedhet, így gyenge fényben is minőségi felvételeket készíthet anélkül, hogy hosszabb záridőt állítana be. A nagy érzékenység azt is lehetővé teszi, hogy normál fényviszonyok között sokkal rövidebb záridő használatával élesebb fényképeket rögzíthessen gyorsan mozgó témákról.

Mindkét fényképezőgép nagy LCD-monitorral rendelkezik, ami megkönnyíti a képek megkomponálását és az elkészült felvételek visszajátszását. A Nikon COOLPIX L11 monitora 6,09 cm-es, míg az L10-es modellé 5,08 cm-es – a tekintélyes méreteknek köszönhetően egyszerre többen is gyönyörködhetnek az elkészült felvételekben.

A kényelmes használat még fokozottabb elősegítése érdekében a Nikon COOLPIX L11 és az L10 is kompatibilis az AA-méretű elemekkel és akkumulátorokkal. Mivel ez világszerte elterjedt és kapható elemméret, a felhasználók biztonságban érezhetik magukat: bárhová utazzanak is, mindig tudnak majd fényképezni. A Nikon COOLPIX L11 és L10 három egyedi Nikon képjavító funkciót is kínál. A beépített Arc-prioritásos AF* automatikusan a portréalany arcára állítja az élességet, bárhol helyezkedjék is el a képen. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező vörösszem-hatást. A D-Lighting pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készített képeket korrigálja.

Ahogy az már megszokott a népszerű Nikon COOLPIX családba tartozó fényképezőgépek esetében, a Nikon COOLPIX L11 és a Nikon COOLPIX L10 készülék csomagjában is megtalálható a Nikon kiváló PictureProject szoftvere. A sokoldalú, ugyanakkor bámulatosan egyszerűen használható PictureProject egyszerűvé teszi a képek átvitelét, rendezését, szerkesztését és megosztását a barátokkal, családtagokkal.

* Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

Piaci bevezetés: A fényképezőgép 2007 februárjában kerül forgalomba.

Megjegyzés: A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX L11/L10 főbb jellemzői

Kompatibilis az AA-méretű elemekkel

A kereskedelemben kapható számos kompakt digitális fényképezőgéptől eltérően a Nikon COOLPIX L11 és a Nikon COOLPIX L10 kompatibilis az AA-méretű elemekkel. Ez nagy előnyt jelent a felhasználók számára, mivel adott esetben nem kell az akkumulátorok feltöltésével bajlódniuk, illetve nem kell azon aggódniuk, hogy egy szerencsétlen pillanatban esetleg nem tudnak tovább fényképezni. A világ bármely részén tartózkodnak is, gond nélkül új elemeket vásárolhatnak, és folytathatják a fotózást.

Kiváló minőséget tükröző kialakítás

A Nikon COOLPIX L11 és L10 készülék, amellett, hogy jó minőségű képeket tud készíteni, tetszetős kialakítású vázzal rendelkezik. A karcsú és kisméretű váz kényelmesen, stabilan kézben tartható, ezáltal természetes érzést kelt, és kiválóan használható. Használaton kívül az objektív visszahúzódik, ami még könnyebben hordozhatóvá teszi a fényképezőgépet. A két modell különböző tetszetős színekben kapható.

Megjegyzés: A rendelkezésre álló színek országonként vagy régiónként különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX L11/L10 egyéb jellemzői

  • Könnyű és rendkívül kis méretű
  • 16 motívumprogram választható
  • Választható videó módok
  • A BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció tíz egymás után készített felvételből kiválasztja és rögzíti a legélesebbet
  • Kompatibilis az SDHC-memóriakártyákkal
  • Hangfelvételi lehetőség
  • Színbeállítások a kívánt hatások eléréséhez
  • 7 MB belső memória (körülbelül)
  • PictBridge-kompatibilis
  • ImageLink-kompatibilis (csak az L11 modell)
  • 20 nyelven elérhető menü
  • USB-kapcsolat, amely gyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép felé
  • Makrofotózás akár 15 cm-es távolságból
  • Az Időzóna funkció segítségével a világon bárhol beállíthatja a helyi időt a fényképezőgép óráján, így utazás után a képek könnyen válogathatók
  • A 4x-es digitális zoom tovább növeli a kompozíciós lehetőségeket
  • Választható fehéregyensúly: Automatikus TTL szabályozással, 7 módú manuális (közvetlen napfény, izzólámpa, fénycső, felhős, árnyék, vaku és felhasználói beállítás)