SanDisk újdonságok

0

SanDisk Extreme III 4 GB Memory Stick PRO Duo

Kétféle kártyaformátumban, a nagy kapacitású SDHC-k és a Memory Stick PRO Duo-k között is bővítette Extreme III szériáját a SanDisk. A professzionális kártyasorozat legfrissebb SDHC (SD High Capacity) tagja 4 GB-os és a Class 6 sebességosztályba tartozik. Írási és olvasási sebessége másodpercenként elérheti a 20 MB-ot, megfelelően gyors eszközzel használva. A memória mellé egy SanDisk MicroMate USB 2.0 kártyaolvasó is jár. Ára kb. 140 dollár lesz.

Az Extreme III sorozató Memory Stick PRO Duo kártya szintén 4 GB-os, írási/olvasási sebessége max. 18 MB/mp. Mindkét kártyát úgy tervezték, hogy szélsőséges időjárási körülmények között is jól teljesítsenek, így -13 és +85 Celsius fokon is használhatók. Felszerelték őket a legújabb ESP adatátviteli technológiával és alaptartozékként jár hozzájuk a RescuePRO szoftver, amellyel véletlenül törölt fájljaink állíthatók vissza.

A SanDisk bővítetta Ultra II szériáját is, mégpedig egy 8 GB-os SDHC memóriakártyával, amelyre akár 4000 nagy felbontású kép, vagy 15 órányi MPEG4 tömörítésű videó is felvehető. A 8 GB-os Ultra II olvasási sebessége elérheti a 9 MB/mp-et, írási sebessége pedig a 10-et. Ehhez a memóriához is jár egy MicroMate USB 2.0 SD/SDHC kártyaolvasó. Megjelenése csak a nyár közepére esedékes. Bevezető ára kb. 240 dollár lesz.