Tenyérbe simuló Panasonic SDR-S10 kamkorder

0

A Panasonic SDR-S gépcsaládja olyan kamkordereket tartalmaz, melyek SD kártyára rögzítik a felvételeket, így nincs szükség szalagos kazettára. Az SD memóriakártyák árának drasztikus csökkenése, a jelentősen kisebb méret és tömeg miatt ez a megoldás könnyebben hordozható, de mégsem túl drága kialakítást tesz lehetővé.

A Panasonic e családot frissítette nemrég az új SDR-S10 kamkorderrel, mely olyan kicsi, hogy akár kezünkbe is teljesen belesimulhat. Ráadásul a burkolata csepp és porálló kivitelű, így bármilyen körülmények között nyugodtan használható, akár a Niagara-vízesésnél, akár a legfinomabb szemű homokos távolkeleti tengerparton. Hab a tortán, hogy a Panasonic SDR-S10 ütésálló is, a készülék 1,2 méter magasból leejtve sem romlik el.

A készüléket 10×-es zoomátfogású rejtett objektívvel látták el, melynek fényereje a teljes zoomtartományban f/1,8. A felvételek 2,7″ képátlójú szélesvásznú LCD-n figyelhetők rögzítés közben, vagy visszajátszás során. A videók SD vagy SDHC memóriakártyára kerülnek MPEG-2 formátumban. 2 GB-os kártyára mintegy 100 percnyi LP, vagy 50 percnyi SP videó fér el. A bekapcsolási idő mindössze 1,7 mp, ennyi időnek kell csak eltelnie a bekapcsoló gomb megnyomása és a felvétel elkezdése között.

Az áprilisban piacra kerülő Panasonic SDR-S10 ára várhatóan 400 amerikai dollár lesz.