Aranyérem a Nikon D40-nek

0

A független tesztelőket magába foglaló DIWA arany fokozatú elismerését vívta ki magának a Nikon D40.

Az egyre nagyobb mértékben bővülő digitális tükörreflexes fényképezőgépek belépőszintű csoportján belül a Nikon D40 olyan jól szerepelt, hogy ezzel elérte a kategória arany fokozatát.

Ez nem csak a vásárlókat, de a Nikont is meggyőzte arról, hogy nem az egyre nagyobb felbontás szükséges ahhoz, hogy egy digitális fényképezőgéppel kiváló minőségű fotókat lehessen készíteni.

Sajtóközlemény:

A Nikon D40 modell elnyerte a DIWA (Digital Imaging Websites Association) rangos aranyérmét

A nemzetközi szervezetként működő DIWA (Digital Imaging Websites Association) a Nikon D40 digitális tükörreflexes (DSLR) készüléket kiváló teljesítményéért és kimagasló értékéért aranyéremmel jutalmazta. A DIWA a digitális képalkotásra szakosodott független webes alapú szakkiadványok csoportja, amely a tagok szaktudásának alkalmazásával az iparág különböző kategóriáinak termékeit és gyártóit teszteli és ajánlja.

A D40 modell alapszintű fényképezőgépnek számít, ám számos különböző funkciót örökölt a felső kategóriába tartozó testvérkészülékektől. Egy Zoom-Nikkor objektív, nyolc motívumprogram egy adott helyzet tökéletes megörökítéséhez, illetve számos beépített, újító jellegű funkció a kiváló minőségű képekhez – mindez egy különösen kisméretű és könnyű kameravázba csomagolva. Az arc-prioritásos AF funkció segítségével a fényképezőgép felismeri az arcot, és optimális élességet biztosít, függetlenül attól, hogy az arc a képkocka melyik részén található. A beépített vörösszem-hatás csökkentő funkcióval ez a zavaró hatás megszüntethető, amennyiben gyenge fényviszonyok mellett a megnyerőbb, természetes benyomást keltő portrékhoz automatikus kompenzálást alkalmaz. Végül a Nikon egyedi D-Lighting funkciójával úgy tud javítani az alulexponált képeken vagy a túl sok háttérfénnyel megvilágított felvételeken, hogy a megfelelően exponált területek érintetlenül maradnak.

A Nikon állítása szerint a kimagasló képminőség nem feltétlenül függ össze a nagy képfelbontással, és ezt a tényt a 6 megapixel felbontású D40 készülék is alátámasztja. A képkezelésnek, a könnyű használatnak, az újító jellegű funkcióknak és a megnyerő külsőnek köszönhetően ez a modell más, mint a kategóriájában lévő többi fényképezőgép.

Kai Thon, a DIWA tesztelési igazgatója a következőket nyilatkozta: „A tükörreflexes fényképezőgépek piaca fellendülőben van, és gyors iramban jelennek meg újabbnál újabb modellek. A DIWA tagjai örömmel igazolják, hogy a Nikon D40 nem csupán egy újabb tükörreflexes készülék a sok közül. Az elfogadható áron kapható készülékek közül a D40 modell jelenleg szinte a legkiválóbb tükörreflexes fényképezőgép, amely a Nikon hosszú tapasztalatának és minőség terén vitathatatlan hírnevének alapjain lett kialakítva a fejlettebb Nikon-modellek legfontosabb funkcióinak alkalmazásával, amelyek a marketingfogások és trükkök helyett a teljesítményt helyezik előtérbe.”

A Nikon számára hatalmas öröm ez a díj, és az új modellek bevezetésénél a jövőben is ragaszkodni fogunk a kiváló teljesítményhez.