Igen nagy látószögű digitális fényképezőgép

0

A RealPix masinája nem tartalmaz túl sok különlegességet, sem extra nagy felbontással, sem óriási méretű LCD-vel nem büszkélkedhet. Mégis érdekes fényképezőgép, mert a képeket egy 22 mm-nek megfelelő nagylátószögű objektív vetíti a képérzékelőre, így biztosítva a nagylátószögű digitális fotózás lehetőségét.

A cég is úgy hirdeti termékét, hogy főként ingatlanügynökök veszik majd hasznát. Nagy látószöge ugyanis kifejezetten alkalmassá teszi épületek fotózására. Igaz, a felbontása igen gyér, mindössze VGA felbontású képek készítésére alkalmas, s LCD-t sem szereltek a hátlapra, de webes felületre ezek a képek még elegendőek lehetnek.

A RealPix gépében lévő fix gyújtótávolságú és fix fókuszos optika f/2,0 fényerejű. A cég állítása szerint geometriai torzításra nem kell számítanunk. A működéshez szükséges energiát USB-ről tölthető Lítium-polimer alapú akkumulátort biztosítja, a képek a 400 képet eltárolni képes belső memóriába kerülnek.

A RealPix nagylátószögű digitális fényképezőgépe július 10-én kerül forgalomba az USA-ban, 299 dolláros áron. Hazai forgalomba hozatalról és az itthoni árról nincs információnk.