Víz alá az Olympusszal

0

Az Olympus már felkészült a nyárra, új kiegészítői főként a víz alatti, illetve strand közelében történő fotózást könnyítik meg. Az újdonságokat a point&shoot belépőszintű gépektől egészen a tükörreflexes gépekig több modellhez is elkészítették.

Tok tükörreflexes vázhoz: PT-E03

Bár nem teljesen új ez a víz alatti tok, hiszen már az E-400-hoz is használható volt, most mégis érdemes itt felsorolni, mert az E-410-zel való fotózáshoz is tökéletesen alkalmas.

A PT-E03 búvártok kifejezetten az Olympus E-400 és E-410 fényképezőgépekhez készült, és 40 méteres mélységig nyújt vízállóságot. A tartós, kiváló minőségű polikarbonát konstrukció védelmet nyújt a víz és a kisebb ütődések ellen. A tok hátsó kialakítása lehetővé teszi, hogy akár az LCD-s élőképet is felhasználjuk a képek komponálására.

A TTL vakucsatlakozóra opcionálisan Olympus FL-36 TTL vaku csatlakoztatható PFL-01 és PFL-E01 vaku búvártok használatával. Az öt cserélhető zoomvédő lehetővé teszi a 14-45mm, 14-42mm, 11-22mm vagy 14-54mm, 7-14mm, 8mm Fisheye és a 35mm, valamint 50mm Macro objektívek használatát.

Tok alapobjektívhez: PPO-E05

Víz alatt teszi használhatóvá a Zuiko Digital 14-42mm/F3,5-5,6 objektívet. Természetesen ezen kívül használnunk kell a váz víz alatti tokját is. A PPO-E05 40 méteres vízmélységig nyújt kellő védelmet.

Tokok kompakt gépekhez:

Az Olympus a kompakt gépek tulajdonosaira is gondolt. Különböző tokok kerülnek forgalomba, melyek az Olympus FE-250, az Olympus mju-760, az Olympus mju-770 SW és az Olympus SP-550UZ vízállóságát biztosítják (vagy éppen növelik meg, a mju-770 SW esetén).
Ezek a fényképezőgépek víz alatti fotózáshoz kialakított témamódokkal is rendelkeznek, így nincs akadálya az egyszerű és könnyed képkészítésnek sem.

Víz alatti vakuzás: UFL-1

Az Olympus most elsőként hoz létre olyan víz alatti slave vakut, amely az összes SP és mju szériás kompakt digitális fényképezőgéppel használható. A külső vaku kábeles összeköttetés nélkül teszi lehetővé, hogy a gép beépített vakuja mellett kellő megvilágítást adjon a mély vizekben is történő fotózáshoz.

Az új kiegészítők június folyamán kerülnek a boltok polcaira.