Heves egy napja

0

Rapid fotópályázatot hirdet Heves Város Önkormányzata. A szokatlan megoldású pályázatra 2007. június 23-án napközen lehet a pályaműveket benyújtani, de kizárólag digitális formátumban (minimum 4 Mpixel felbontás szükséges).

Sajtóközlemény:

„Heves egy napja” rapid fotópályázat
2007. június 23.

A pályázat célja: Heves Város Önkormányzata hagyományteremtő fotópályázatot hirdet, melynek célja, hogy Hevest ne csak a környékbeli fotósok, hanem országszerte fotózók is megismerhessék.

Pályázati követelmények: A pályázaton részt vehet bárki, korosztálytól függetlenül.

Mivel a pályázat igen gyors lefolyású így a nevezési feltételeket is ehhez alakítottuk.

Nevezni a pályázat napján reggel 04 órától, este 21 óráig a regisztrációs helyen lehet, nevezési lap kitöltésével. (A nevezési lap aláírásával a képek alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkészült fotókat Heves Város Önkormányzata a városról készült marketinganyagokban felhasználhassa, természetesen a szerző feltüntetésével.) Az elkészített képeket digitális formában kell leadni. A digitális fájlok utolsó beadási időpontja 2007. június 23. 22.00 óra. A fájlok mérete minimum 4 megapixel lehet, és szerzőnként összesen 15 képpel, azaz kategóriánként 5 db alkotással lehet pályázni. A digitális fájlokat korrigálatlanul (tehát érdemes helyesen exponálni, komponálni stb.) JPG formátumban, bármilyen a fotózáskor használt memóriakártyán be lehet adni, amit egy központi számítógépen a szervezők kötelesek tárolni. A pályázat különlegessége az is, hogy a beadott kártyán csak a legjobb képek maradhatnak.

Nevezési díj nincs.

Kategóriák:
Ember ábrázolás
A Hevesen élő emberek arca, jellem ábrázolása, itt élő művészek hiteles és igényes bemutatása. (Természetesen a személyiségi jogok tiszteletben tartásával.)

Épített környezet
A város épületeinek, minél izgalmasabb megformálása.

Természet
Heves és környéke természeti értékeinek bemutatása.

A fotók készítésének helye: Heves közigazgatási területe és természetfotók esetében környékbeli települések határa.

Zsűrizés: A rapid pályázat háromtagú zsűrije másnap (június 24-én) reggel 8 órától bírálja a beérkezett képeket. Az alkotásokat projektoros vetítéssel visszük a zsűri elé.

Díjazás: Minden kategóriában egy első és egy második díjat ítélhet oda a zsűri. A díjazás összértéke 160 ezer forint

Díjátadó és Kiállítás megnyitó: A pályázat értékelésére a zsűrizés napján este 18 órakor szabadtéri kiállítás keretében kerül sor a Művelődési Központ előtt.

A kiállítás teljes költségét, illetve a képek elkészítésének költségét a kiíró vállalja.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseivel keresse
Jakab Tibor 06 36 445466 vagy 06 20 560 9660

Mivel a program két napos, így szállás igényét is mindenki előre jelezze.(Éjszakánként 2.600,- Ft, illetve 2.000,- Ft/fő)