Zsidóság, hagyományok, 21. század

0

A Katlan Csoport Egyesület fotópályázatot írt ki Zsidóság, hagyományok, 21. század címmel, melyet a Shalomfeszt kortárs művészeti fesztivál keretében hirdet meg.

Nevezni digitális képekkel lehet, beadási határidő 2007. augusztus 15.

Sajtóközlemény:

Fotópályázat

Cím: Zsidóság, hagyományok, 21. század

Kiíró: Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület

Határidő: 15/08/2007

Pályázhat: részt vehet minden 16. életévét betöltött magyar személy, függetlenül attól, hogy amatőr vagy hivatásos fotográfus illetve fotóriporter.

A Katlan Csoport Egyesület a Shalomfeszt kortárs művészeti fesztivál keretében hirdeti meg a Zsidóság, hagyományok, 21. század című fotópályázatát. A Shalomfeszt fesztivál 2007. szeptemberében a tizenkilencedik század egyik legérdekesebb építészeti stílusában épült és felújítás előtt álló Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában kerül megrendezésre.
A fotókiállításnak, ahogy az egész fesztiválnak a céljai között szerepel a zsidó kultúra szélesebb körben való megismertetése, szépségeinek, sokoldalúságának bemutatása és új, fiatal közönség vonzása. A Fesztivál programsorozata (divatbemutató, tánc, koncert, előadások) tradicionális elemeket felhasználva építkezik egy modern megközelítés felé. Így a pályázatra is, a megadott témában – Zsidóság, hagyományok, 21. század – tág értelmezésben várják a képeket. A tradíciók és a modern világ izgalmas találkozásának képi megfogalmázását, a hagyományok helyének bemutatását a 21 században és ehhez hasonló elgondolású fotókat várnak elsősorban.

A pályázat nyertes fotóit a fesztivál fotókiállításán a nyitónaptól, 2007. szeptember 15-től, egy hónapon át lehet majd megtekinteni. A fesztiválról további információk a www.katlan.uw.hu oldalon találhatók. Pályázni lehet minden olyan fotóval, amely zsidó hagyományokhoz, szokásokhoz kapcsolódik.

Részvételi feltételek:
1. Egy szerző legfeljebb 10 (színes és fekete-fehér) képet adhat be.
2. A pályázatra kizárólag digitális formában adható be pályamű.
Képfile technikai feltételek:
filetípus: JPEG (legalább Adobe PhotoShop jpeg 8-nak megfelelő tömörítés) vagy TIFF
minimális méret: 2048 x 1536 pixel (3 M pixel)
3. A pályamûveket CD-n, vagy DVD-n kell beadni a pályázatra. Egy adathordozón csak egy szerző művei szerepelhetnek.
4. A pályaművek elnevezése az alábbi minta szerint történjék: KEPCIMNEV.jpg, illetve KEPCIMNEV.tif
5. A nevezési lap a www.katlan.uw.hu oldalról tölthető le.
Beküldési cím (postán vagy személyesen): 1089 Budapest Orczy tér 4/C. Katlan Csoport névre.
6. Mindegyik fotóhoz egy rövid leírást kell csatolni arról, hogy milyen szokást, tradíciót mutat be (max. 1000 karakter/fotó).

Díjazás:
A beérkező műveket szakmai zsűri válogatja ki, melynek tagjai Féner Tamás, Halas István és Vancsó Zoltán fotóművészek, illetve Verő Tamás rabbi. Az elbírálás alapja elsősorban a kreativitás, a művészi kivitelezés, valamint a művészi, szakmai és vallási szempontból való hitelesség.

Pénzdíjak:
I. Díj 80 000 Ft
II. Díj 40 000 Ft
III. Díj 20 000 Ft

A zsűri által kiválasztott és a díjazott képeket 40×50 cm nagyságban (keretnagyság 50×60) paszpartuzva fogják kiállítani, a képek kivitelezését és installációját a Katlan Csoport Egyesület végzi. A képeket 2 példányban hívják elő, az egyik a pályázóé lesz, a másik pedig egy archívum részét fogja képezni. A képekhez rövid ismeretterjesztő leírásokat állítanak ki, melyek tájékoztatást adnak a látogatók számára az ábrázolt hagyomány történetéről, eredetéről, mondanivalójáról, mai üzenetéről.

Az eredményhirdetésre 2007. szeptember 1-jén kerül sor.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják.

A pályázók esetleges kérdéseikkel a következő személyekhez fordulhatnak:

Révai Nóra: 06 20 465 3297
Rózsavölgyi Barbara: 06 30 2 822 734
e-mailben: katlan.csoport@gmail.com