Canon EOS-1D Mark III fókuszproblémák

0

Rob Galbraith neve bizonyára ismerősen cseng a szakmában már régebb óta elmerültek számára, ha másról nem, a memóriakártya sebességek méréseivel kapcsoaltban, de sok tesztet is alkotott már.

Legújabb tesztjében a Canon új szuper-sorozatlövőjét, az EOS 1D Mark III-at próbálta ki, melynek során – annak ellenére, hogy az eddigi leggyorsabb fókuszú gépnek találta – különböző fókuszhibákra lett figyelmes. Első körben azt gondolta, hogy biztosan a béta állapot miatt vannak hibás élességállítású képek, de mint kiderült, a végső Mark III-ba is így fog kerülni a fókuszrendszer.

Az általa felfedezett hibák:

  1. többképes sorozatnál az első néhány (tipikusan 3-5) felvétel fókuszhibás lesz, s néha a sorozat befejezéséig egyetlen fókuszhelyes kép sem készül
  2. bizonyos esetekben sorozatfelvételnél a gép képtelen követni a mozgó témát, s ez esetben csak néhány felvétel lesz használható, míg a többi fókuszhibás lesz (20 képből 5-6 felvétel lesz helyesen fókuszált)
  3. furcsa mód az álló témáknál is előfordul, hogy a sorozatban készített felvételek között jópár hibás fókuszú lesz. Ez mind Ai Servo (követő), mint One Shot (felvételek előtt fókuszáló) fókuszmódra igaz.

Részletek és képek Rob Galbraith cikkében.