Sony NSC-GC1

0

A Sony nem figyelte tétlenül a személyes videófájlok webes terjedését. A világhálón jelenleg is több mint 230 millió ilyen fájl található, webblogokban, vagy akár a Youtube-on. Népszerűségük növekszik és napjainkra vetekszik a fényképek megosztásával. Ennek köszönhetően a gyár kifejlesztette az NSC-GC1 videokamerát, ami egy Net-sharing CAM, vagyis rövid videófájljaink elkészítéséhez és netes megosztását teszi lehetővé.

Kis mérete és szinte észrevétlen tömege miatt bárhová magunkkal vihetjük, hogy kéznél legyen a rövid videópillanatok megörökítésénél. A felvett anyagot Memory Stick PRO Duo kártyán tárolhatjuk. Egy 2 GB kapacitású kártyára kb. 5 órányi mozgókép fér, alap beállítások mellett. A kamera MPEG-4 tömörítést használ és QVGA, valamint VGA felbontásban használható. Nagyobb felbontásban 15, kisebben 30 kép/mp sebességre képes. A készülék egy beépített megosztó szoftvert is tartalmaz, amellyel bármilyen internethez csatlakozó számítógépről azonnal feltölthetjük videóinkat.

A Sony NSC-GC1 Net-sharing CAM 5 megapixeles állóképek készítésére is használható. Beépített vakut és 4x digitális zoomátfogást kínál a készülék. A kihajtható LCD kijelzője 2,4” képátlójú. A kamerát mellékelt lítium-ion akkumulátorával használhatjuk, ami nagyjából 90 perc videófelvételhez nyújt elég energiát.

Megjelenése 2007 szeptemberére várható, kb. 200 dolláros bevezető áron.