JVC Everio GZ-HD3

0

A JVC legújabb terméke az Everio GZ-HD3 kamkorder, amely hasonló szolgáltatásokat nyújt, mint nagyobb testvére a GZ-HD7. Az olcsóbb és 27%-al kisebb készülék 1080 soros felbontásra képes, de 3:2 képarányú mozgóképet vesz fel, ami 1440 x 1080 pixeles felbontást jelent a nagyobb modell full HD felbontásával (1920 x 1080) szemben.

A jó képminőségről 3 db CCD érzékelő gondoskodik, melyek külön rögzítik a vörös, zöld és kék színkomponenseket. A GZ-HD3 10x optikai zoomátfogású Konica Minolta HD objektívet kapott, amit 200x digitális zoom egészít ki. A kézremegést digitális stabilizátor (DIS) igyekszik csökkenteni, gyenge fényviszonyok között pedig beépített videólámpát is használhatunk.

A JVC Everio GZ-HD3 60 GB-os merevlemezt is tartalmaz, amelyre SP módban akár 7 órányi, maximális minőségben 5 órányi felvétel rögzíthető. A HDD mellett SD kártyafoglalatot is kapott a gép, így külön megvásárolt SD/SDHC memóriákra is készíthetünk felvételt. A kihajtható, „szélesvásznú” LCD kijelző átlós mérete 2,8”.

A készülékhez USB-n keresztül csatlakoztathatjuk az opcionális CU-VD40 HD Everio megosztó állomást, és közvetlenül kiírhatjuk DVD-re a merevlemez tartalmát. A megosztó állomás a DVD-k HD minőségű lejátszására is alkalmas.

A JVC Everio GZ-HD3 várhatóan szeptembertől lesz kapható, 1300 dollár körüli bevezető áron.