Két új Sigma rendszervaku

0

A Sigma két új rednszervakut jelentett be, az egyszerűbb EF-530 DG ST-t és a komolyabb EF-530 DG Super-t.

Mindkét vaku 53-as kulcsszámú (legnagyobb gyújtótávolságnál, méterre vonatkoztatva, ISO100 érzékenységnél), a zoomfejük 24 és 105 mm-es kisfilmes gyújtótávolságnak megfelelő látószögű terület kivillantására álítható be, vagy állhat be automatikusan a váz által közölt gyújtótávolság adatok alapján. A beépített kihúzható és lenyitható diffúzorlap segítségével 17 mm-es gyújtótávolsághoz is használhatjuk a villanót.

A vakuk feje 7 fokkal dönthető le, illetve 90 fokban fel fordítható, valamint 90 fokkal fordítható jobbra és 180 fokkal balra. A TTL rendszerek közül az összeset támogatják a Sigma új vakui, ezen kívül a hagyományos automata üzemmódban is használható, amikor a vaku saját fénymérőjével állítja be a megfelelő vakuteljesítményt (középpontos érintkezőjű fényképezőgépekhez). Az atuomatikus módokon kívül a vakuteljesítmény kézzel is megadható, az EF-530 DG ST esetén 1/16, az EF-530 DG Super-nél 1/256 teljesítményig.

A Sigma EF-530 DG ST-hez képest az EF-530 DG Super a következő funkciókban tud többet:

  • modellező vakufény
  • több villanásos vakuzás beállítható frekvenciával, teljesítménnyel és darabszámmal
  • TTL vezetéknélküli vakuzás
  • vakuszinkronidőn túlmenő, nagy sebességű (FP) vakuzás
  • szinkronizálás a hátsó redőnyre

A vakukat Sigma STTL, Nikon iTTL, Sony ADI, Canon ETTL-II és Pentax PTTL rendszerekhez vásárolhatjuk meg. A termékek áráról egyelőre nincs információ.