Panasonic HDC-SD5 és HDC-SX5

0

A Panasonic ma két új videokamerát jelentett be, melyek mindegyike képes Full HD, azaz 1920x 1080 soros felbontásra. A HDC-SD5 a bejelentés időpontjában a világ legkisebb és és legkönnyebb ilyen felbontású SD/SDHC médiás rögzítője, a HDC-SX5 pedig egy hibrid modell, amely SD és SDHC memóriakártya mellett DVD lemezre is képes felvenni. Mindkét kamkorder 3CCD érzékelővel szerelt a kiváló képminőség és színvisszaadás érdekében, és természetesen ellátták őket a Panasonic Advanced O.I.S. Optikai stabilizátorával is. Újdonságnak számít a most kifejlesztett HD Crystal Engine képfeldolgozó rendszer, a gyors akciókat is rögzíthetővé tevő Pre-Rec funkció, valamint a megvilágítást javító Intelligent Contrast Control szolgáltatás.

Panasonic HDC-SD5

Panasonic HDC-SX5

A Panasonic SD5 és SX5 modellt 10x optikai zoomátfogású Leica Dicomar objektívvel szerelték, amely 42,9-429mm-nek megfelelő látószöget biztosít, F1,8-2,8 fényerő mellett. Az optikai zoomot 700x digitális zoommal egészíthetjük ki. A kamerákon egy kihajtható, 300 000 képpontos, széles (16:9) LCD kijelzőt találunk, melynek képátlója 2,7”.

Panasonic HDC-SD5

Panasonic HDC-SX5

A HDC-SD5 az SD1 modell utódja, de kisebb annál, így „személyében” a világ legkisebb 3CCD-s Full HD kameráját köszönthetjük. A készülékhez opcionálisan beszerezhető a Panasonic most megjelent VW-BN-1 DVD írója, amellyel közvetlenül lemezre írhatjuk a kamera felvételeit.

Panasonic HDC-SD5

Panasonic HDC-SX5

A HDC-SX5 a Panasonic frissen bejelentett 8GB-os SDHC memóriakártyájára akár 180 percnyi videót is felvehet, egy kétrétegű DVD-R lemezre pedig 60 perc mozgóképanyagot rögzít. A kiváló minőségű AVCHD szabvány mellett a DVD filmeknél megszokott MPEG-2 kódolással is készíthetünk felvételeket, amelyek azután bármely asztali DVD lejátszóval megtekinthetők. A két felvételi médiát (SDHC+DVD) egyszerre is használhatjuk, így négy órányi felvételi időt kapunk, valamint lehetőségünk van az adatok másolására is.

Panasonic HDC-SX5

Panasonic HDC-SD5

Panasonic HDC-SD5

Panasonic HDC-SD5