Sony DVDirect VRD-MC5 DVD-írós mobilháttértár

0

Bár a memóriakártya árak egyre lejjebb csúsznak, a mobil háttértáraknak még van jövőjük.

A Sony VRD-MC5 jelű külső DVD-írója azért különleges, mert nem csak fotók archiválására használható memóriakártyáról, hanem közvetlenül videókameráról is képes a mozgóképeket lementeni.

Sajtóközlemény:

A DVDIRECT FELVEVŐVEL EGY GOMBNYOMÁSSAL LEMEZRE ÍRHATJA HD VIDEOFELVÉTELEIT ÉS FOTÓIT

  • A VRD-MC5 DVDirect felvevő PC igénybevétele nélkül teszi lehetővé videokamera-felvételek és digitális fotók DVD-re írását
  • Gyorsan és könnyen írhatja lemezre merevlemezes, dvd-s, vagy kazettás rendszerű videokamárájával készült felvételeit
  • Készítsen AVDHD lemezeket bármely Sony AVCHD merevlemezes vagy Memory stick kamerával
  • Az ún. inkrementális átírási funkció automatikusan észleli és rögzíti a legutolsó mentés óta létrehozott új tartalmakat
  • 2.5 colos LCD kijelző lehetővé teszi klippek és fotók előnézeti megtekintését állóképes diavetítés tetszőleges háttérzenével

Budapest, 2007 július 25. -Az új VRD-MC5 DVD felvevő minden eddiginél könnyebbé teszi házi videók és digitális fotók DVD-re rögzítését, melyeket ezután tévéjén, házi mozi rendszerén, vagy számítógépén is megtekinthet.

A VRD-MC5 gyakorlatilag bármilyen videokamera-forrásból származó tartalmat átír, legyen az Sony HDD (merevlemezes), DVD, DV, vagy 8mm-es modell.

Ez, továbbá az első DVDirect felvevő, amely képes kristálytiszta HD 1080i formátumú felvételt High Definition Memory Stick memóriakártyáról, vagy merevlemezes Handycam kameráról lemezre rögzíteni. Az AVCHD formátumú HD lemezeket élvezheti számítógépén*, PlayStation 3-on, vagy kompatibilis Blu-ray Disc felvevőn/lejátszón.

A művelet egyszerű, nincs szükség számítógépre, vagy bonyolult DVD szerkesztő szoftverre. Egyszerűen csatlakoztasson bármilyen Handycam kamerát közvetlenül, vagy helyezze Handycam Station dokkolóra. A VRD-MC5 a csatlakoztatott eszközökből automatikusan észleli a bejövő jelet. A státuszüzenetek a könnyen olvasható 2.5 colos LCD képernyőn jelennek meg, amely egyben monitorként is szolgál normál felbontású video és állóképek megtekintéséhez.

Bármely kívánt HDD merevlemezes, vagy Memory Stick kártyás kamerával készült felvételt könnyen DVD-re írhat a kamera „Disc Burn” gombjának benyomásával. A VRD-MC5 készüléken is található felvevő gomb segítségével, egyetlen érintéssel átírhatja a kívánt tartalmakat a hozzákapcsolt DV, vagy DVD Handycam kameráról.

Az ún. inkrementális átírási funkció kizárólag az új tartalmakat továbbítja, mellyel időt takaríthat meg, ha nem akar minden kamerájával rögzített felvételt DVD-re írni. Ha egy adott időpontban készült, vagy kedvenc felvételt szeretne másolni, válassza ki azt a jelenet/dátum/lejátszási listából, így csak a kijelölt tartalmat fogja DVD-re írni**.

Fejezet-, és alcím információkkal ellátott, letisztult DVD menürendszert is készíthet. A menük hátteréhez négyféle gyári beállítás, vagy csatlakoztatott digitális fényképezőgépén lévő képek közül választhat. Az ötféle felvétel minőség közül választva mintegy 20 órányi normál felbontású videó-, vagy lemezenként akár 2000 digitális felvételt tud tárolni a 4.7GB DVD+R/+RW és 8.5GB DVD+R Double Layer Disc adathordozókon (csak analóg, ill. DV bemenetek használatakor). A 4.7GB DVD+R/+RW lemezeken akár 95 perces nagy felbontású AVCHD videót, valamint Dolby Digital 5.1 surround hangzást is rögzíthet, míg a 4:3 és 16:9 képarányú felvételek készítése kompatibilis videokamera használata mellett támogatott.

A VRD-MC5 ezen kívül az összes digitális fotóját lemezen archiválja. Csak helyezze a fényképezőgép memóriakártyáját a készülék kártyaolvasó nyílásába, és képei DVD-re írásához kövesse a kijelzőn megjelenő, könnyen érthető utasításokat. Fotót USB csatlakozón keresztül is importálhatja a készülékhez csatlakoztatott merevlemezről, DVD-ről, vagy Memory Stick kártyás Handycam kameráról. Még diavetítést is készíthet kedvenc felvételeiből, amelyhez a még teljesebb élményért MP3 zenét is tetszőlegesen kiválaszthat, és hozzárendelhet.

A VRD-MC5 Compact DVD felvevő 2007 szeptemberétől lesz Európa-szerte elérhető.

* Az AVCHD lemezek visszajátszásához kérjük telepítse a AVCHD szoftver alkalmazást (kérjük ellenőrizze a minimális rendszer-követelmények meglétét!).
** kizárólag merevlemezes (HDD), illetve Memory Stick kártyás kamerák esetén.

Főbb jellemzők:

  • Videó rögzítés: SD / HD (AVCHD Video DVD-re) + állókép felvétele
  • Nagy felbontású (HD) AVCHD formátumú lemezek írása Sony HDD/MS Handycam kameráról USB-n keresztül
  • Normál felbontású (SD) lemezre írás Sony HDD/MS/DVD Handycam kameráról USB-n keresztül
  • Normál felbontású (SD) adathordozó írás Sony MiniDV Handycam kameráról i.LINK-en keresztül
  • kizárólag új tartalmakat észlelő ún. inkrementális átírási funkció
  • Jelenet/Dátum/lejátszás szerinti listából való írás
  • Főcím és fejezetcím információkkal ellátott automatikus DVD menürendszer készítési lehetőség
  • Diavetítést készíthet szabadon választott hozzáillő MP3 formátumú háttérzenével
  • 2.5 colos színes LCD kijelző, amely az előnézeti képek megtekintése mellett az üzemeltetést is segíti.
  • Videó bemenetek:
    • USB
    • DV IN (i.LINK)
    • Analóg kompozit / S-Video
  • Kompatibilis adathordozók: DVD+/-R, DVD+/-RW, DVD+R DL
  • Hordozható média csatlakoztatás digitális fotókhoz: Memory Stick® Pro, Memory Stick Pro Duo™, Compact Flash®, Secure Digital (SD™/SDHC™), és xD-Picture Card™