64 hüvelykes Epson nyomtató MicroPiezo TFP fejjel

0

Az Epson bemutatta legújabb nagyformátumú nyomtatóját, a 64 hüvelykes (162 cm nyomtatási szélességű) Epson StylusPro 10880-at. A printerben MicroPiezo TFP nyomtatófejet alkalmaztak, amelyek fúvókái a korábbi 180 dpi-s sűrűség helyett immár 360 dpi sűrűségben sorakoznak egymás mellett. A tökéletes színvaisszaadás érdekében UltraChrome tintarendszert használnak és alkalmazzák a Super HalfTone technológiát is. A kiváló fedettséget és a gazdaásog működtetést a változtatható cseppméret garantálja.

Sajtóközlemény:

Az Epson® bemutatja a világ első, MicroPiezo TFP™ fejjel és UltraChrome™ K3 tintával dolgozó, 64 hüvelykes nyomtatóját

A 162 cm nyomtatási szélességű Stylus Pro 11880 a világ első nagyformátumú nyomtatója, amelyben az Epson legmodernebb technológiája és az új vivid magenta színnel kiegészített UltraChrome K3 tinta található. A készüléket kifejezetten a fotós, művészeti és nyomdai próbanyomat-készítési piacokra szánják.

Budapest, 2007. augusztus 21. – A Stylus Pro 11880 az Epson első 64 hüvelykes (kb. 162,5 cm) nagyformátumú nyomtatója. A készülékben a legmodernebb, kifejezetten a pigmentalapú tintarendszerekhez készült MicroPiezo Thin Film Piezo™ (TFP™) nyomtatófej működik. A nyolc színkomponensből álló tintarendszerben az új eljárással gyártott UltraChrome K3, valamint az új vivid magenta tinták tovább szélesítik a nyomtatható színek tartományát, tovább erősítve a díjnyertes Epson UltraChrome K3 technológia elismertségét a profik körében. A Stylus Pro 11880-at nagy igénybevételre tervezték: az egyes tintakazetták kapacitása 700 milliliter. Az új Gigabit Ethernet kapcsolat felgyorsítja az adatfeldolgozást, az Epson Super Halftone technológiája pedig tovább javítja a képek tónusát és élességét. Az újításoknak köszönhetően a Stylus Pro 11880 a piac legfejlettebb digitális nagyformátumú nyomtatója.

Az új MicroPiezo TFP™ nyomtatófej a professzionális nyomtatóktól elvárt jellemzőkkel rendelkezik: kiváló minőség, tartósság és sebesség. A fúvókák sűrűsége 180-ról 360 dpi-re nőtt – ez a világon a legmagasabb a piezoelektromos technológiát használó nyomtatók körében. Az Epson megduplázta a nyomtatófej fúvókáinak számát, ugyanakkor megőrizte a tintacseppecskék méretét és felgyorsította a nyomtatást. Alkotóelemeinek mikroszkopikus mérete ellenére az új generációs MicroPiezo fej megőrzi a jelenleg használt nyomtatófejek minden előnyét, így például a változtatható cseppméretet (Variable-sized Droplet Technology) is. A meniszkusz (a folyadék határfelülete hajszálcsövekben) szabályozásával tökéletesen gömbölyű tintacseppek állíthatók elő, sőt, vezérelni lehet a cseppecskék becsapódását is. Növekedett a kilövellés sebessége is, ami tovább emeli a nyomtatás sebességét.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemreméltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekből áll. A két új magenta nagy optikai sűrűségű pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges őket cserélgetni – a készülék a felhasznált nyomathordozótól függően automatikusan választja ki a legmegfelelőbb fekete tintát.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlettel színeltolódások nélkül érhető el kiváló szürkeegyensúly és pontos színkezelés. Az UltraChrome K3 tintákra korábban jellemző kiemelkedő tulajdonságokat megőrizte: a semleges és sötét színek pontosságát, a kiváló rövid távú színstabilitást és a finom tónusátmeneteket. Az új tintakészlettel gyakorlatilag megszűnt a metaméria jelensége. Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminőséget biztosít: minden azonos forrásból – azaz ugyanabból a fájlból – származó kép pontosan megegyezik az előzővel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

A Stylus Pro 11880 számos fényes, matt, művészeti, karton vagy általános célú Epson papírral kompatibilis. A nyomtató 1,5 mm vastagságig kezeli a különböző nyomathordozókat. Az automatikus visszacsévélő segítségével a nagyobb volumenű nyomtatási munkák is könnyen elvégezhetők. Rugalmas papírkezelése révén A/3-as mérettől egészen 64 hüvelyk szélességig megbirkózik a lapokkal, az opcionális papírkosárban pedig tisztán és biztonságosan tárolhatók a nyomatok.

Az Epson útjára indítja a MyEpsonprinter.eu nevű portált is, amelyen az Epson Stylus Pro nyomtató tulajdonosok naprakész műszaki információkat találhatnak, továbbá figyelemmel kísérhetik az egyes nyomtatók teljesítményét. A honlapon a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatot, különböző hardver-információkat és naplóadatot, továbbá olyan fő teljesítmény-mutatókat, mint a fenntartási- és nyomatköltség. A MyEpsonprinter.eu-t a szervizszakemberek távolról is elérhetik, hogy gyorsan azonosíthassák a problémák jellegét és okát – az eredmény időmegtakarítás és a felesleges kiszállási díjak megspórolása.

Marco van Niekerk, az Epson Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős vezető termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az Epsonnak a pigmentvegyészet terén folytatott élenjáró kutatás-fejlesztési erőfeszítései a cég professzionális nyomtatóit már régen kiemelték a versenytársak közül, és a kiváló minőségű nyomatokkal az Epson széles körben a profik kedvencévé vált. Az új, 64 hüvelykes nyomtató megjelenése nemcsak a méretek területén kivételes: a fejlesztésekkel a minőség tekintetében is jelentős előrelépés történt, köszönhetően a vivid magenta tinták által megnövelt színtérnek.”

Az Epson Stylus Pro 11880 legfontosabb jellemzői

  • Professzionális papírkezelés akár 64 hüvelyk (162,56 cm) szélességig
  • Állandó minőségű nyomatok az Epson MicroPiezo TFP™ nyomtatófej-technológia révén
  • Nagy felbontású, vivid magenta színekkel bővített UltraChrome K3™ tintakészlet
  • Gyárilag beépített USB 2.0 és Gigabit Ethernet csatlakozó
  • Rugalmas papírkezelés: tekercsek és ívek, A/3-as mérettől egészen 64 hüvelykig; BorderFree™ (szegélymentes) tekercsnyomtatás 10-64 hüvelykes méretben
  • Nyomtatás akár 1,5 mm vastag kartonra is
  • Egyszerű és gyors nyomtatás a beépített automatikus papírvágó rendszerrel és visszacsévélővel
  • A vonalkód-olvasó rendszer automatikusan felismeri a nyomathordozó típusát
  • Kiemelkedő képfeldolgozás az Epson Super-Halftone technológiájával
  • Egyszerűen kezelés és karbantartás az Auto Ink Droplet Detection System (automatikus tintacsepp-érzékelési rendszer) segítségével
  • Kiváló minőségű nyomtatás, 2880 x 1440 dpi maximális felbontással
  • Kilenc, színenként cserélhető, nagy kapacitású – 700 ml-es – tintakazetta
  • Automatikus váltás a fotó- és mattfekete tinták között
  • Túlnyomásos tintapatron-technológia
  • Nagy teljesítményű, gyors nyomtatómű
  • Nagy, 2,5 hüvelykes háttérvilágított LCD vezérlőpanel
  • Tintaállapot-jelző LED-rendszer
  • Kompatibilis a MyEpson Printer™ hálózattal
  • A Stylus Pro 11880 ajánlott nettó végfelhasználói ára 3 490 000 forint, és 2007 szeptemberében jelenik meg a piacon.