Új Canon lapolvasók

0

Canon CanoScan LiDE90

Canon CanoScan 8800F

A Canon CanoScan LiDE90 a világ egyik legvékonyabb kompakt lapolvasója, de a LiDe sorozatban mindenképp az eddigi legkisebb. Egy külön talpat is mellékelnek hozzá, amivel egészen kis helyen, állítva is használható.

Maximális felbontása 2400 x 4800 dpi és USB 2.0 Hi-speed kapcsolattal csatlakozik számítógépünkhöz. További szolgáltatásai közé tartozik a gyors és automatikus retusálás és képjavítás (QARE), amely pillanatok alatt eltávolítja a szkennelt képek porszemeit és karcolásait. Az Advanced Z-Lid eljárás segítségével vastagabb tárgyakról is készíthetünk másolatot. A kis készülék nyitóára nagyjából 80 dollár lesz.

Nagyobb testvére a CanoScan 8800F szintén némileg kisebb, hiszen helyigénye 17%-al kevesebb elődjénél. Ez a modell az első a CanoScan kínálatban, amit fehér LED megvilágítással láttak el, így sokkal rövidebb „melegedési” és lapolvasási időre számíthatunk, ami akár háromszor gyorsabb is lehet a korábbi típusoknál. Ebben a lapolvasóban is megtalálható a QARE képjavító szolgáltatás és az Advanced Z-Lid lehetőség. Legnagyobb optikai felbontása 4800 x 9600 dpi. A mellékelt filmfeltéttel 12 kocka 35 mm-es negatív-, vagy diafilm is beolvasható. A CanoScan 8800F ára 200 dollár körül alakul majd.