HP multifunkciós kvartett

0

Négy új multifunkciós és egy sima tintasugaras nyomtatót jelentett be minap a Hewlett Packard.

A HP Photosmart C8180 mind közül a legnagyobb és legdrágább. 399 eurós áráért egy 8,9 cm képátlójú, érintőképernyős LCD-vel szerelt nyomtatót, szkennert és másolót kapunk. A LightScribe technológiával saját feliratokat marathatunk az erre alkalmas CD és DVD lemezekre, melyek tartalmát számítógép nélkül is megírhatjuk. A nyomtatás sebessége, feketében és színesben is 34 ppm, a fényképek pedig akár 10 mp alatt is elkészülhetnek. A nyomtató/másoló rész 6 különálló tintapatront használ Vivera tintákkal, a szkenner pedig szintén 6 színnel, 96 biten dolgozik. A tintapatronok nagy kapacitásúak, így kevesebb cserére lesz szükségünk. A beolvasott képek (negatívok, diák) kisebb karcait, porszemeit saját szoftver távolítja el. A Photosmart C8180-ban beépített Wi-Fi és Ethernet, valamint Bluetooth csatlakozást is találunk. A készülék várhatóan októbertől lesz kapható.

A HP Photosmart C7280-ban a megszokott nyomtató-szkenner-másoló hármas mellett fax szolgáltatás is rendelkezésre áll, amit max. 33,6 kbps sebességen használhatunk, számítógéppel vagy anélkül. Ezúttal is hat, különálló, nagyobb kapacitású tintatartályt találunk a készülékben, hosszú élettartamú Vivera tintákkal megtöltve. A multifunkciós nyomtató tetején egy 6,1 cm-es kijelző is helyet kapott. A C7280 sebessége fekete szöveg nyomtatásakor 34 ppm, színes printnél 33 ppm. Kisebb méretű fotókat akár 10 mp alatt is kinyomtat. A másolóhoz 50 lapos, automata lapadagolót kapunk, a vezetéknélküli nyomtatáshoz pedig beépített Wi-Fi kapcsolatot, de használhatjuk a kábeles Ethernet csatlakozást is. A Photosmart C7280 szeptemberben kerül a boltokba kb. 299 eurós végfelhasználói áron.

HP Photosmart C7280

HP Photosmart C7280

A HP Photosmart C6280 ugyanúgy 6 különálló, nagy kapacitású tintapatront használ, mint a nagyobb modellek. Itt is megtaláljuk az Ethernet kapcsolatot és a 6,1 cm-es, színes kijelzőt. A duplex lehetőség segítségével automatikus, kétoldalas nyomtatásra és másolásra is lehetőség lesz, melynek sebessége megegyezik az előbb bemutatott készülékkel. A szkenner 48 bites színmélységű, maximális felbontása 4800 dpi. A C6280 csak októbertől lesz kapható. Várható nyitóára kb. 199 euró.

HP Photosmart C6280

HP Photosmart C6280

A négyes legkisebbje a HP Photosmart C4380, amelyet szeptembertől, már 129 eurós áron megvásárolhatunk. Mindezért 3,8 cm-es kijelzőt, 6 patronos, nagy kapacitású nyomtatást, beépített Wi-Fi kapcsolatot és memóriakártya olvasót is kapunk. A nyomtatás sebessége egyszínű dokumentumnál 30, színesben pedig 24 ppm.

A multifunkciós készülékek között kakukktojás a szintén most bejelentett HP Photosmart D5360 tintasugaras nyomtató. A fentiekhez hasonlóan itt is 6 különálló, Vivera tintákkal töltött patron nyújt kiváló színvisszaadást, hosszú fakulásmentes élettartamot és méreténél fogva nagy kapacitást. A nyomtató CD és DVD címkékhez is használható, a közvetlen nyomtatáshoz pedig megtaláljuk rajta a memóriakártya olvasót és a 3,8 cm-es színes kijelzőt. Egyszínű dokumentumoknál 32 ppm, színeseknél 24 ppm sebességre számíthatunk, amit az automatikus fotótálca és a kétoldali dokumentumnyomtatás tesz még kényelmesebbé. A HP Photosmart D5360 csak az év végére várható. Bevezető ára vélhetően 99 euró lesz.