Kodak EasyShare Z812 IS

0

A Kodak bejelentette az EasyShare Z712 IS utódját, mely a Z812 IS nevet kapta. A típusszámból nem nehéz kitalálni, hogy a friss modell 8 megapixeles képérzékelőt kapott, a 12-es szám pedig a zoomátfogására utal. A Schneider-Kreuznach Variogon optika 36-432 mm ekvivalens látószöget biztosít, a nagyobb gyújtótávolsághoz pedig optikai stabilizátor is jár, ami a gyengébb fényviszonyok között is jó szolgálatot tehet a kézremegés kiküszöbölésére.

A Kodak a videofelvételi képességre is „rágyúrt”, hiszen a készülékkel akár HD minőségű (720p, 30 kép/mp) mozgóképet is rögzíthetünk, de lehetőség van ugyanilyen felbontású állóképek készítésére is, 16:9 képoldal aránnyal. A Kodak most megjelenő HD-támogatású digitális fényképezőgépeihez egy új HDTV dokkoló egység is beszerezhető lesz, amelyhez csatlakozva, nagy felbontású tévén is élvezhetjük a készülék képeinek minőségét.

Az EasyShare Z812 IS-t arcfelismerő technológiával is ellátták és javítottak az automata élességállítás pontosságán. A fényképezőgép további szolgáltatása az úgynevezett Smart Scene Mode, amely önállóan állapítja meg az adott témához legjobban illeszkedő programmódot. A képek szoftveres javításáról a gyártó Kodak Perfect Touch szolgáltatása gondoskodik. Természetesen nem csak automata, de manuális beállításokat is kapunk, így nem maradt ki a rekesz- és záridő előválasztás sem, az érzékenység pedig ISO 3200 értékig állítható.

A gép hátuljára egy 2,5” képátlójú LCD monitor került, a kereső pedig a kategóriában már megszokott EVF (elektronikus kereső). A kép és videó adatok a fényképezőgép 32 MB-os belső memóriájába, vagy külön megvásárolt SD/SDHC, illetve MMC kártyákra menthetők. A Z812 IS áramellátását a hozzá mellékelt lítium-ion akkumulátor látja el.

A Kodak EasyShare Z812 IS már a napokban a boltok polcaira kerülhet (az Egyesült Államokban), nyitóára kb. 300 dollár lesz. A HDTV dokkoló októbertől kapható majd, kb 100 dolláros bevezető áron.