Nikon Coolpix L14 és L15

0

Nikon Coolpix L14

Nikon Coolpix L14

Múlt heti profi érdekeltségű bejelentései után erre a hétre időzítette kompakt szériájának bejelentését a Nikon, melyek közül a legegyszerűbb belépő szintű modellek a Coolpix L14 és L15 nevet viselik.

A Nikon Coolpix L14 7,1 megapixeles CCD érzékelőt és 3x optikai zoomos objektívet kapott, amely kisfilmes értéken 38-114 mm között teljesít, F3,1-5,9 fényerővel. A Nikon idei újdonsága az EXPEED képfeldolgozó processzor, ami a múlt héten bejelentett tükörreflexes vázakban debütált. Nos, a legkisebb készülékek is megkapták az új feldolgozó egységet, így az L14-ben is ilyet üdvözölhetünk.

A készülék működése szinte teljesen automatikus, beleértve az érzékenység állítását is, amely egyébként maximálisan ISO 1000 lehet. A szokásos, 15 témamódon kívül a Nikontól nem idegen beépített vörösszem eltávolító és D-Lighting szolgáltatások is könnyítik a fényképezést, illetve a képekkel való utómunkát.

A készülék hátulján egy 115 000 pixeles, 2,4” képátlójú LCD kijelző kapott helyet. Két darab AA méretű elemről, vagy akkumulátorról üzemeltethetjük, amelyekkel – gyári mérések szerint 550 fotó készíthető. Az adatok mentéséhez SD vagy SDHC memóriakártya használható.

A Nikon Coolpix L14 szeptembertől lesz kapható, kb. 150 dollárért.

Nikon Coolpix L15

Nikon Coolpix L15

Az egy lépéssel többet tudó Coolpix L15 felbontása 8 megapixel, objektíve pedig ugyanúgy 3x zoomátfogású, de 35-105 mm-es tartományban és jobb fényerővel (F2,8-4,7). Ebben a gépben már optikai képstabilizátort is találunk. A kijelzője is 2,8”-re hízott, lényegesebb jobb, 230 000 képpontos felbontással. Mindezért körülbelül 30 dollárral többet kell majd fizetnünk.

Sajtóközlemény:

A Nikon teljesen új modellekkel ünnepli a COOLPIX termékcsalád 10. születésnapját
A nyolc új kompakt digitális fényképezőgép divatos, színes és nagy felbontású

Amszterdam, Hollandia, 2007. augusztus 30.: A Nikon a COOLPIX fényképezőgép-család tizedik születésnapját ünnepli. A COOLPIX termékek révén a Nikon világszínvonalú optikái, digitális képalkotási szakértelme és kiemelkedő képminősége vásárlók millióihoz jutottak el. Ezekre az eredményekre építve a Nikon ma nyolc új COOLPIX modellt jelentett be, amelyek a Performance (Teljesítmény), Style (Stílus) és Life (Élet) sorozatba tartoznak. A COOLPIX fényképezőgépek barátságosak, divatosak és szórakoztatóak, színesek és nagy teljesítményűek – állandó társai tulajdonosaiknak. Az új COOLPIX modellek továbbviszik a Nikon legendás elkötelezettségét az optikai minőség és a nagy teljesítményű, de könnyen használható technológia iránt, és elődeikhez hasonlóan segítik a fotósokat a nagyszerű fényképek készítésében.

„Az új COOLPIX családdal a Nikon kiváló minőségű fényképezőgépeket ajánl a vásárlóknak, amelyek olyan divatosak és gyönyörűek, hogy tulajdonosaik mindenhová magukkal akarják majd vinni őket – ugyanakkor nagy teljesítményük révén ezek a készülékek a lehető legjobb képeket készítik. Vegyük például a COOLPIX S700-at, a sorozat új csúcsmodelljét. Ez a készülék fantasztikus, 12,1 megapixeles felbontást és rövid reakcióidőt kínál a világ legkisebb gépvázában” – mondta Martina Beckmann, a Nikon Europe BV kommunikációs igazgatója. „A stílusos és funkcionális kialakítás, a kiváló NIKKOR optika, a Nikon saját EXPEED képfeldolgozó rendszere és remek rázkódáscsökkentő (VR) technológiája, valamint a további elsőrangú COOLPIX funkciók garantálják, hogy mindenki megtalálja a neki való COOLPIX modellt.”

Performance, Style és Life sorozatok: az új COOLPIX
A Nikon COOLPIX család nyolc új tagja közül kettő, a COOLPIX P5100 és a COOLPIX P50 a Performance sorozatba; négy, a COOLPIX S700, a COOLPIX S510, a COOLPIX S51c és a COOLPIX S51 a Style sorozatba; kettő, a COOLPIX L15 és a COOLPIX L14 pedig a Life sorozatba tartozik. A népszerű Nikon COOLPIX S200 modellt is felfrissítették, mostantól az ezüst mellett stílusos fekete és piros színben is kapható.

COOLPIX Life sorozat: COOLPIX L15 és COOLPIX L14
A COOLPIX L sorozat modelljei karcsú formáikkal, könnyű használhatóságukkal és kedvező árukkal finoman illeszkednek tulajdonosaik életébe. Ugyanakkor ezek az elegáns fényképezőgépek kiváló minőségű képeket is készítenek. A többi új COOLPIX modellhez hasonlóan a Life sorozat tagjai is alkalmazzák az innovatív EXPEED digitális képfeldolgozó koncepciót, amely gyors reagálást és kiváló minőségű képeket eredményez, csakúgy, mint a Style és a Performance sorozat esetében.

COOLPIX L15: kis méret és nagy teljesítmény
A Life sorozat csúcsmodellje, a COOLPIX L15, stílusos ezüst és fekete színben kapható. A rázkódáscsökkentéssel is rendelkező COOLPIX L15-tel egyszerű a kiváló képek készítése. A fényképezőgép karcsú és könnyű (a mérete 91 x 61 x 29,5 mm, a tömege 125 g akkumulátor és SD-memóriakártya nélkül), ergonomikus markolata kényelmes fogást biztosít.

Fényképezési teljesítmény
Kis mérete és tömege ellenére a COOLPIX L15 számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek gazdagítják a fotózás élményét. A fényképezőgép 8 megapixel felbontású, részletgazdag, színhelyes képeket készít. A 3x Zoom-Nikkor objektív a 35–105 mm-es tartományt fedi le (35 mm-es formátumban kifejezve). A Nikon egyedi optikai lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentő (VR) technológiája pedig hosszabb záridő használatát teszi lehetővé, és a minimálisra csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását.

Azok számára, akiket csak a nagyszerű felvételek érdekelnek, a COOLPIX L15 az Egyszerű automatikus módot ajánlja: ebben a módban elegendő csak bekapcsolni a fényképezőgépet és nekilátni a fotózásnak, nem kell aggódni a beállítások miatt. A COOLPIX L15 működtetését tovább könnyítik a külön Felvétel mód és Visszajátszás mód gombok, valamint a nagyméretű, fényes, 2,8 centiméteres LCD-monitor, amelyen a képek jól megkomponálhatók.

Javítsa képeit!
A felhasználók még a fényképezőgépen belül módosíthatják a képeket: rendelkezésükre áll a beépített vörösszemhatás-korrekció, az alulexponált képeket javító D-Lighting, valamint a az Arc-prioritásos AF, amelyik automatikusan az emberek arcára állítja az élességet, és ezáltal gyönyörű portrékat készít. A fényképezőgép még videokameraként is megállja a helyét; a TV minőségű videó beállításban hangos videofelvételt tud készíteni 30 kép/másodperc sebességgel.

Tartozékok és árak
A COOLPIX L15 mellékelt tartozékai következők: szíj, USB-kábel a képátvitelhez, audio-/videokábel a televízió csatlakoztatásához, két darab AA-méretű elem és szoftvercsomag CD-ROM. A COOLPIX L15 becsült kiskereskedelmi ára 179 euró.

A hosszú elem-élettartam bajnoka: a COOLPIX L14
A COOLPIX L14 a világ leghosszabb elem-élettartamával büszkélkedik, a legtöbbet hozva ki a mellékelt AA-méretű Energizer™ lítium elemekből. A világol mindenhol beszerezhető elemméret fontos előnyt jelent, hiszen így soha nem kell aggódni a fényképezőgép energiaellátása miatt. Ráadásul a COOLPIX L14 energia-hatékonyságának jóvoltából két darab AA-méretű Energizer™ lítium elemmel 1000 fénykép készíthető.

A COOLPIX L14 a COOLPIX sorozat egyik legkedvezőbb árú tagja. Egyszerre divatos és funkciókban gazdag, 7,1 megapixel felbontással és részletgazdag, élethű színekben pompázó képekkel. A felvételek még jelentős nagyítás után is gyönyörűek maradnak.

A COOLPIX L14 3x Zoom-NIKKOR objektívjének tartománya 38–114 mm (35 mm-es formátumban kifejezve), így a közeli portréktól a csoportképekig minden helyzetben jól alkalmazható. A COOLPIX L14 tulajdonosa a készülék 2,4 centiméteres monitorán egyszerűen megkomponálhatja a képeket.

Készítse el saját moziját!
A COOLPIX L14 még egy 30 kép/másodperc sebességű, hangos videofelvételi lehetőséget is kínál a TV minőségű videó beállításban. A rögzítendő videó hossza csak a memóriakártya méretétől függ. A fényképezőgép mellékelt tartozéka egy A/V-kábel is, így a készített képek és videók televízión is visszajátszhatók.

A COOLPIX L14 mellékelt tartozékai következők: szíj, USB-kábel a képátvitelhez, audio-/videokábel a televízió csatlakoztatásához, két darab AA-méretű elem és szoftvercsomag CD-ROM. A mindössze 149 euróba kerülő COOLPIX L14 a költségérzékeny vásárlók ideális, praktikus társa.