Nikon Coolpix S510 és S700

0

Igényesebb amatőröknek szánja Coolpix S510 és S700 modelljét a Nikon. A kis méretű, rozsdamentes fémvázba pakolt kompaktok közös jellemzője a 3x zoomátfogás, az optikai képstabilizátor, az arcfelismerő technológia és a lítium-ion akkumulátor.

Nikon Coolpix S510

Nikon Coolpix S510

A Nikon Coolpix S510 8,1 megapixeles CCD képérzékelővel rendelkezik. Objektíve kisfilmes értéken 35-105 mm közötti átfogásra képes, F2,8-4,7 fényerővel. A kézremegés okozta bemozdulást az optikai stabilizátor igyekszik csökkenteni, körülbelül 3 fényértéknyi előnyt biztosítva használójának. Kezelése egyébiránt nagyon könnyű, hiszen többnyire automatikus, az érzékenység High ISO módban legfeljebb 200-es értékig emelkedik.

A készülék a legújabb EXPEED képfeldolgozó processzort kapta, amely az elődöknél gyorsabb működést garantál. A gép zárkésleltetése is rövidebb lett, mindössze 5 miliszekundum és kategóriájában egyedülállóan gyors a gép bekapcsolás utáni készenléti ideje is. Az arcfelismerő autofókusz egyszerre legfeljebb 12 emberi arcot képes felismerni és ezáltal meghatározni az élességet. Ezekből a fényképezőgépekből sem maradt ki a beépített vörösszem eltávolító szoftver, valamint a D-Lighting szolgáltatás.

A hátsó LCD monitor képátlója 2,5”, felbontása pedig 230 000 pixel. Az adatok az 52 MB-os belső memóriába, vagy külön megvásárolt SD/SDHC és MMC kártyákra menthetők. A géphez egy saját lítium-ion akkumulátor is jár (EN-EL10), amelynek egy feltöltésével kb. 170 kép készíthető.

Nikon Coolpix S700

Nikon Coolpix S700

A Nikon Coolpix S700 szolgáltatásaiban megegyezik az S510-el. Legfőbb különbsége a 12,1 megapixeles felbontás és a 37-111 mm ekvivalens gyújtótávolságon dolgozó objektív, ami F2,8-5,4 fényerőt biztosít. Míg az előd acélvázzal készül, az S700 borítása, könnyebb alumínium. Kijelzője 2,7” képátlójú, ugyanolyan felbontással, mint a kisebb modellnél, de az akkumulátor névleges kapacitása itt már csak 150 felvétel.

Mindkét fényképezőgép szeptemberben kerül a boltokba, kb. 300 (Coolpix S510) és 380 (Coolpix S700) dolláros bevezető áron.

Sajtóközlemény:

A Nikon teljesen új modellekkel ünnepli a COOLPIX termékcsalád 10. születésnapját
A nyolc új kompakt digitális fényképezőgép divatos, színes és nagy felbontású

Amszterdam, Hollandia, 2007. augusztus 30.: A Nikon a COOLPIX fényképezőgép-család tizedik születésnapját ünnepli. A COOLPIX termékek révén a Nikon világszínvonalú optikái, digitális képalkotási szakértelme és kiemelkedő képminősége vásárlók millióihoz jutottak el. Ezekre az eredményekre építve a Nikon ma nyolc új COOLPIX modellt jelentett be, amelyek a Performance (Teljesítmény), Style (Stílus) és Life (Élet) sorozatba tartoznak. A COOLPIX fényképezőgépek barátságosak, divatosak és szórakoztatóak, színesek és nagy teljesítményűek – állandó társai tulajdonosaiknak. Az új COOLPIX modellek továbbviszik a Nikon legendás elkötelezettségét az optikai minőség és a nagy teljesítményű, de könnyen használható technológia iránt, és elődeikhez hasonlóan segítik a fotósokat a nagyszerű fényképek készítésében.

„Az új COOLPIX családdal a Nikon kiváló minőségű fényképezőgépeket ajánl a vásárlóknak, amelyek olyan divatosak és gyönyörűek, hogy tulajdonosaik mindenhová magukkal akarják majd vinni őket – ugyanakkor nagy teljesítményük révén ezek a készülékek a lehető legjobb képeket készítik. Vegyük például a COOLPIX S700-at, a sorozat új csúcsmodelljét. Ez a készülék fantasztikus, 12,1 megapixeles felbontást és rövid reakcióidőt kínál a világ legkisebb gépvázában” – mondta Martina Beckmann, a Nikon Europe BV kommunikációs igazgatója. „A stílusos és funkcionális kialakítás, a kiváló NIKKOR optika, a Nikon saját EXPEED képfeldolgozó rendszere és remek rázkódáscsökkentő (VR) technológiája, valamint a további elsőrangú COOLPIX funkciók garantálják, hogy mindenki megtalálja a neki való COOLPIX modellt.”

Performance, Style és Life sorozatok: az új COOLPIX
A Nikon COOLPIX család nyolc új tagja közül kettő, a COOLPIX P5100 és a COOLPIX P50 a Performance sorozatba; négy, a COOLPIX S700, a COOLPIX S510, a COOLPIX S51c és a COOLPIX S51 a Style sorozatba; kettő, a COOLPIX L15 és a COOLPIX L14 pedig a Life sorozatba tartozik. A népszerű Nikon COOLPIX S200 modellt is felfrissítették, mostantól az ezüst mellett stílusos fekete és piros színben is kapható.

A COOLPIX Style sorozat
Az új COOLPIX Style sorozat (COOLPIX S700, COOLPIX S510, COOLPIX S51c és COOLPIX S51) modelljei gyakorta a legkisebb és a leggyorsabb nagy felbontású fényképezőgépek a saját kategóriájukban. A Style sorozat gépeit úgy tervezték, hogy kiváló képeket készítsenek és közben jól mutassanak.

Az Arcérzékelés tiszta és pontos portrékat eredményez
Az egyik ok, amiért a Style sorozatú modellek tulajdonosai gyakran előveszik majd a gépüket, a Nikon arcérzékelő funkciója, amely még gyorsabb lett, és már 12 arcot is felismer egyetlen képen. A COOLPIX S700 és COOLPIX S510 modelleken elérhető arc-prioritásos automatikus élességállítás funkció gyorsan felismeri a képen látható arcokat, megméri az emberi arc fényességét, és annak megfelelően beállítja a legjobb expozíciót. A Nikon arcérzékelő technológiája segít abban, hogy a barátokról, családtagokról és kollégákról készített portrék minden esetben tiszták és élesek legyenek.

COOLPIX S700: kicsi, gyors és szép
A COOLPIX S700 a Style sorozat csúcsmodellje. A világ legkisebb , rövid reakcióidejű gépvázával, és teljes 12,1 megapixeles felbontással büszkélkedik. Az ezüst és fekete színben kapható, kiváló minőségű fémvázzal rendelkező COOLPIX S700 mérete mindössze 89 x 54 x 23 mm, tömege pedig csupán 130 gramm (akkumulátor és memóriakártya nélkül).
Ennek ellenére a fényképezőgép felbontása 12,1 megapixel, a nagyméretű, 6,86 centiméteres LCD-monitort akril panel védi az ujjlenyomatoktól és karcolódástól, a 3x 37–111 mm (35 mm-es formátumban kifejezve) Zoom-Nikkor objektív pedig a Nikon rázkódáscsökkentő technológiáját alkalmazva a portréktól az esküvői vagy sportfotókig minden helyzetben kiválóan használható.

Indítási és képfeldolgozási sebesség
A COOLPIX S700 a világ leggyorsabb digitális fényképezőgépeinek egyike. Indítási ideje mindössze 0,9 másodperc, kioldási késedelme pedig gyakorlatilag észrevehetetlen, csupán 0,005 másodperc. A fényképezőgép működtetését a könnyen használható forgatható választógomb rendkívül egyszerűvé teszi.
Valamennyi új COOLPIX modellhez hasonlóan a COOLPIX S700 is alkalmazza az innovatív EXPEED digitális képfeldolgozó koncepciót, amely gyors reagálást és kiváló minőségű képeket eredményez. A készülék fényérzékenysége is kitűnő, a legfeljebb ISO 3200 értékű beállítások még gyenge fényben is kiváló felvételek készítését teszik lehetővé.

Tartozékok és árak
A COOLPIX S700 mellékelt tartozékai a következők: Nikon szoftvercsomag CD-ROM, AV-/USB-kábel, dokk adapter, fényképezőgép-szíj, lítium-ion akkumulátor és töltő. A fényképezőgép javasolt kiskereskedelmi ára 349 euró.

COOLPIX S510: gyors, kicsi és színes
A COOLPIX S510 ugyanazt a világszínvonalú sebességet és divatos külsőt kínálja, mint testvérmodellje, a COOLPIX S700. A stílusorientált vásárlók ezt a modellt még több színben szerezhetik be: ezüst, fekete és rózsaszín változat is kapható. A fürge COOLPIX S510 mindössze 0,7 másodperc alatt elindul, 8,1 megapixeles érzékelője pedig kiváló, nagy felbontású képeket készít. A COOLPIX S510 javasolt kiskereskedelmi ára 279 euró.