Nikon Coolpix S51 és S51c

0

Megújult a Nikon Coolpix S50/S51c páros is, Coolpix S51 és S51c néven. A gépek a beépített Wi-Fi kapcsolaton, és az árukon kívül semmi másban nem különböznek egymástól.

Nikon Coolpix S51

Nikon Coolpix S51

A Nikon Coolpix S51 maximális felbontása 8,1 megapixel. A vázba bújtatott apró optikája 3x zoomátfogásra képes, ami kisfilmes értéken 38-114 mm-nek felel meg. Az objektív fényereje F3,3-4,2. Az objektívet optikai képstabilizátorral (VR) is felszerelték, ami kb. 3 fényértéknyi előnyt jelenthet a stabilizátorral nem rendelkező társakhoz képest. Az érzékenység maximuma ISO 1600 lehet.

Ahogy a most bejelentett kompaktok egyikéből se, úgy az S51-ből sem maradt ki a gyorsabb működést garantáló EXPEED processzor, ami a Nikon új fejlesztése. A szolgáltatások körébe az egy gombnyomással aktiválható arcfelismerő autofókusz, a beépített vörösszem eltávolítás és a képvilágosságot javító D-Lighting lehetőség is beletartozik. A Coolpix S51 amúgy az expozíciós beállítások terén automatikus. A fotó szituációnak megfelelően többféle témamóddal (portré, tájkép, stb) befolyásolhatjuk az automatikát.

A készülék hátlapjára, a méretéhez képest nagy – 3,0” képátlójú – LCD kijelző került, 230 000 képpontos felbontással és akár 160 fokos betekintési szöggel, és tükröződésmentes bevonattal. A képek és videók visszajátszásához használhatjuk a továbbfejlesztett Pictmotion szolgáltatást, amely különféle áttűnésekkel és zenével teszi élvezetesebbé a „vetítést”. Az adatok tárolásához mindössze 13 MB memória áll rendelkezésre, ezért érdemes lesz beszereznünk egy nagyobb kapacitású SD vagy SDHC memóriakártyát.

Egy ilyen vékony gépnél szinte alap, hogy saját lítium-ion akkumulátort mellékelnek hozzá. A Coolpix S51-hez adott EN-EL8 akku egy feltöltésével kb. 150 fotó készülhet.

Nikon Coolpix S51c

Nikon Coolpix S51c

A Nikon Coolpix S51c szakasztott mása az előbb bemutatott modellnek. Egyetlen különbség a beépített Wi-Fi kapcsolat, amit az előbbiben nem találunk. A vezeték nélküli kapcsolat mellé 2 GB-os on-line tárhelyet is kínál a gyártó a My Picturetown szolgáltatáshoz.

Sajtóközlemény:

A Nikon teljesen új modellekkel ünnepli a COOLPIX termékcsalád 10. születésnapját
A nyolc új kompakt digitális fényképezőgép divatos, színes és nagy felbontású

Amszterdam, Hollandia, 2007. augusztus 30.: A Nikon a COOLPIX fényképezőgép-család tizedik születésnapját ünnepli. A COOLPIX termékek révén a Nikon világszínvonalú optikái, digitális képalkotási szakértelme és kiemelkedő képminősége vásárlók millióihoz jutottak el. Ezekre az eredményekre építve a Nikon ma nyolc új COOLPIX modellt jelentett be, amelyek a Performance (Teljesítmény), Style (Stílus) és Life (Élet) sorozatba tartoznak. A COOLPIX fényképezőgépek barátságosak, divatosak és szórakoztatóak, színesek és nagy teljesítményűek – állandó társai tulajdonosaiknak. Az új COOLPIX modellek továbbviszik a Nikon legendás elkötelezettségét az optikai minőség és a nagy teljesítményű, de könnyen használható technológia iránt, és elődeikhez hasonlóan segítik a fotósokat a nagyszerű fényképek készítésében.

„Az új COOLPIX családdal a Nikon kiváló minőségű fényképezőgépeket ajánl a vásárlóknak, amelyek olyan divatosak és gyönyörűek, hogy tulajdonosaik mindenhová magukkal akarják majd vinni őket – ugyanakkor nagy teljesítményük révén ezek a készülékek a lehető legjobb képeket készítik. Vegyük például a COOLPIX S700-at, a sorozat új csúcsmodelljét. Ez a készülék fantasztikus, 12,1 megapixeles felbontást és rövid reakcióidőt kínál a világ legkisebb gépvázában” – mondta Martina Beckmann, a Nikon Europe BV kommunikációs igazgatója. „A stílusos és funkcionális kialakítás, a kiváló NIKKOR optika, a Nikon saját EXPEED képfeldolgozó rendszere és remek rázkódáscsökkentő (VR) technológiája, valamint a további elsőrangú COOLPIX funkciók garantálják, hogy mindenki megtalálja a neki való COOLPIX modellt.”

Performance, Style és Life sorozatok: az új COOLPIX
A Nikon COOLPIX család nyolc új tagja közül kettő, a COOLPIX P5100 és a COOLPIX P50 a Performance sorozatba; négy, a COOLPIX S700, a COOLPIX S510, a COOLPIX S51c és a COOLPIX S51 a Style sorozatba; kettő, a COOLPIX L15 és a COOLPIX L14 pedig a Life sorozatba tartozik. A népszerű Nikon COOLPIX S200 modellt is felfrissítették, mostantól az ezüst mellett stílusos fekete és piros színben is kapható.

A COOLPIX Style sorozat
Az új COOLPIX Style sorozat (COOLPIX S700, COOLPIX S510, COOLPIX S51c és COOLPIX S51) modelljei gyakorta a legkisebb és a leggyorsabb nagy felbontású fényképezőgépek a saját kategóriájukban. A Style sorozat gépeit úgy tervezték, hogy kiváló képeket készítsenek és közben jól mutassanak.

Az Arcérzékelés tiszta és pontos portrékat eredményez
Az egyik ok, amiért a Style sorozatú modellek tulajdonosai gyakran előveszik majd a gépüket, a Nikon arcérzékelő funkciója, amely még gyorsabb lett, és már 12 arcot is felismer egyetlen képen. A COOLPIX S700 és COOLPIX S510 modelleken elérhető arc-prioritásos automatikus élességállítás funkció gyorsan felismeri a képen látható arcokat, megméri az emberi arc fényességét, és annak megfelelően beállítja a legjobb expozíciót. A Nikon arcérzékelő technológiája segít abban, hogy a barátokról, családtagokról és kollégákról készített portrék minden esetben tiszták és élesek legyenek.

COOLPIX S51 és S51c
A COOLPIX Style sorozatba tartozik a COOLPIX S51c is. A modell a nagy igényű vásárlókat célozza rendkívül karcsú, hullámvonalas kialakításával és számos innovatív funkciójával. A fekete színben kapható COOLPIX S51c hatalmas, 7,62 cm-es, 160 fokos megtekintési szögű monitorral rendelkezik, amelynek tükröződésgátló bevonata révén még napsütésben sem okoz problémát a képek megtekintése.
A COOLPIX S51c felbontása 8,1 tényleges megapixel. A gép fényérzékenysége is remek: akár ISO 1600 érzékenységre képes, így mozgó témák fotózásakor vagy gyenge fényben is elmosódás-mentes képeket készít. A modell beépített, derékszögű 3x Zoom-NIKKOR objektívje a kulcsfontosságú 38–114 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) fényképezési tartományt fedi le, és a Nikon egyedi optikai lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentő technológiájának alkalmazásával ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását.

Wi-Fi funkció és My Picture Town
A COOLPIX S51c egyik innovatív, izgalmas funkciója segítségével a felhasználó a fényképezőgéppel közvetlenül az internetre csatlakozhat Wi-Fin vagy otthoni hálózaton keresztül, és használhatja a Nikon My PictureTown nevű, új internetes fotószolgáltatását, amely két ragyogó lehetőséget kínál: a Picture Bank és a Picture Mail funkciókat.
A Picture Bank online tárhely-szolgáltatás, amelynek felhasználói a vezeték nélküli hálózaton keresztül számítógép nélkül, közvetlenül a digitális fényképezőgépükről feltölthetik képeiket a My Picture Town kiszolgálójára.
A Picture Mail használatával a felhasználók feltölthetik új képeiket a My Picture Town kiszolgálóra, és erről e-mailt is küldhetnek, közvetlenül a fényképezőgépről, az azon regisztrált címekre. A COOLPIX S51c még egy külön Picture Mail gombbal is rendelkezik, amelynek megnyomásakor a képek feltöltése automatikusan végbemegy.
A COOLPIX S51c és a COOLPIX S50 tartalmazza a Pictmotion beépített diavetítő funkciót is. A felhasználónak csak ki kell választania a kívánt képeket és stílust, majd háttérzenét rendelni hozzájuk az 5 előre telepített vagy az SD-kártyán keresztül feltöltött saját zeneszámok közül. A Pictmotion funkciónak köszönhetően a diavetítést a családdal vagy a barátokkal együtt megnézheti a fényképezőgép saját LCD-monitorán vagy egy televízió képernyőjén.

Tartozékok és árak
A COOLPIX S51c fekete színben kapható, becsült kiskereskedelmi ára 299 euró. Testvérmodellje, a COOLPIX S51 (amely nem rendelkezik Wi-Fi funkcióval) ezüst és barna színben kapható, ára 249 euró. A két készülék mellékelt tartozékai a következők: lítium-ion akkumulátor, szoftvercsomag CD-ROM, AV-/USB-kábel, dokk adapter és szíj. A COOLPIX S51c csomagja ezen felül egy hálózati tápegységet, a COOLPIX S51 csomagja pedig egy akkumulátortöltőt is tartalmaz.