SanDisk újdonságok

0

A SanDisk a Berlinben megrendezett IFA alkalmából több új terméket is bejelentett. Oldalunk fő profiljába a memóriakártyák és kártyaolvasók vágnak, így hírünkben csak erre koncentrálunk, bár ezen kívül olcsó szilárdtest meghajtót (SSD) is bejelentett.

SanDisk Ultra II 4 GB SDHC Plus

Az SDHC Plus memóriakártyákat kártyaolvasó nélkül közvetlenül illeszhetjük USB foglalatba, így akár USB-s memóriaként (pendrive) is használhatjuk. A Plus család most 4 GB kapacitású taggal bővült.
A kártya írási sebességét 10 MB/s értékben adta meg a gyártó.
A kártya ára 80 USD lesz.

SanDisk Ultra II 8 GB Memory Stick Pro Duo

Főként Sony ultrakompakt fényképezőgépekben alkalmazhatjuk a Memory Stick Pro Duo kártyákat, melyből ma egy nagy sebességű és nagy kapacitású, 8 GB-os változattal bővült a kínálat.
A 8 GB-os memóriakártya ára 160 USD.

SanDisk 8 GB MemoryStick Micro (M2)

A mobiltelefonokban alkalmazott memóriakártyák termékpalettáját is kibővítette a SanDisk. M2 tokozással a világon elsőként a SanDisk jelentett be 8 GB kapacitású változatot. Ekkora kapacitásra 2000 MP3 fájl, 5000 nagy felbontású kép, vagy akár 5 óra MPEG-4 videó fér el.
E termék áráról egyelőre nincs indormáció.

SanDisk MultiCard ExpressCard

A memóriakártyák mellett azok tartalmának gyors számítógépre másolásának lehetőségére is odafigyeltek a SanDisknél. A modern notebookok ExpressCard bővítőhelyébe illeszthető a cég legújabb kártyaolvasója.
A SanDisk MultiCard ExpressCard kártyaolvasó 6 formátumot támogat: SD™, SDHC™, MultiMediaCard™, MMCplus™, Memory Stick Duo™, Memory Stick PRO Duo™ és Memory Stick PRO-HG Duo™.
A kártyaolvasó ára 30 USD lesz, az európai árat még nem jelentették be.