VIII. Nemzetközi Lovas Nemzet fotópályázat

0

3 évnél nem régebbi, maximum 30×40 cm-es képeket várnak a pályázat kiírói. A fotókból decemberben készül kiállítás a Papp László Sportarénában.

Sajtóközlemény:

„Lovas Nemzet”
Nemzetközi Fotópályázat VIII.
2007.

A Lovas Nemzet Magazin immár nyolcadik alkalommal írja ki Nemzetközi Fotópályázatát

  • PROFI
  • AMATŐR
  • GYEREK kategóriában.

A pályázat témája:
A pályázat fő témája a ló. A képek mutassák be az ember és a ló kapcsolatát, a természet és a ló szoros egységét. A pályázók beküldhetnek felvételeket bármely évszakban készült pillanatokról, illetve lovasversenyekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról, stb…

Pályázni lehet az alábbi kategóriákban:

  • Profi kategória: Kizárólag cserélhető objektíves fényképezőgéppel, filmre vagy digitálisan rögzített, felvételekkel, 14 év feletti természetes személy pályázhat.
  • Amatőr kategória: Kizárólag kompakt, nem cserélhető objektíves fényképezőgéppel, filmre, vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 14 év feletti természetes személy pályázhat.
  • – Gyerek kategória: Kompakt, vagy cserélhető objektíves fényképezőgéppel, filmre, vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 14 év alatti természetes személy pályázhat.

A fotókiállítás pályázati feltételei:

  1. A felvétel készítésének dátuma ne legyen 3 évnél régebbi.
  2. A képek mérete legfeljebb 30 x 40 cm legyen. Ettől nagyobb méretet a zsűri nem fogad el.
    A képeket nem szabad felkasírozni, illetve nem lehetnek paszparturozva!
  3. Egy szerző legfeljebb 4 db képpel pályázhat.
  4. A képeket kísérő listával kérjük elküldeni! A lista tartalmazza a kép címét, a felvétel helyét, idejét, a kép készítésének technikáját, a szerző nevét, címét, telefonszámát, és e-mail címét. A szerző nevét, a kép címét, kategóriáját minden kép hátuljára kérjük felcímkézni! (Postai küldés esetén az esetleges sérülésekért felelősséget nem vállalunk.)
  5. A szervezők felhívják a pályázók figyelmét, hogy a képek kizárólag a valóságot, illetve annak hihető ábrázolását mutathatják. Minden más jellegű felvétel kizárásra kerül!
  6. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A beküldött képeket a Király Kiadó Zrt. korlátlanul és szabadon felhasználhatja a pályázó beleegyezése és a felhasználói díj megfizetése nélkül, de a szerzői jogos tiszteletbentartása mellett, azaz felhazsnálás esetén az alkotó neve feltüntetésre kerül. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használhassák.
  7. A zsűri a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagjaiból, valamint a Lovas Nemzet Szerkesztőség delegáltjaiból áll.

A fotópályázat nyertes pályaművei értékes jutalomban részesülnek.
Fődíjak:
profi kategória: 1 hét erdélyi lovas túra 2 fő részére (www.erdelyilovastura.hu)
amatőr kategória: 1 hét üdülés, lovaglási lehetőséggel 2 fő részére Pilisjászfalun, az Unikornis lovardában
gyerek kategória: 1 hetes lovas-nyelvi táborozási lehetőség Szirákon (www.kolyokclub.hu)

PÁLYÁZATI NAPTÁR:
Beküldési határidő: 2007. október 25. (csütörtök)
Díjátadás, kiállítás: 2007. december 7-9. Budapest, Papp László Sportaréna, Díjugrató és Fogathajtó VK-Forduló

Postázási cím:
Király Kiadó ZRt.
Lovas Nemzet
7601 Pécs, Pf.: 303.

Felbélyegzett válaszboríték ellenében a Fotópályázatra beküldött képeket visszapostázzuk.

Minden, a pályázattal kapcsolatos kérdésükre választ kaphatnak a (72) 224-100-as telefonszámon, a lovasnemzet@lovasnemzet.hu e-mail címen, valamint a www.lovasnemzet.hu/fotopalyazat oldalon.