Országos Diákfotó Pályázat 2007/2008

0

A friss tanévben is meghirdette Országos Diákfotó pályázatát a Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány. A megmérettetésre általános és középiskolai fotószakkörök, vagy tanulók nevezhetnek és a májusig tartó verseny három fordulójában, három különböző témakörben küldhetnek be fotókat. A műveket 13 x 18 cm-es papírnagyításként kell beküldeni, színes, vagy fekete-fehér formátumban. Az alkalmazott technikában nincs kikötése a kiírónak.

Az első forduló témája a család, de természetesen egyedi szemszögből, tehát nem a családi fotóalbum képeit várják a szervezők. Az egyedi pályázók 4-4 db képpel nevezhetnek. A beküldési határidő 2007. december 30.

A második feladat címe a „valóság tükörképe”. A téma nem kötött, az egyetlen kitétel, hogy a fotón egy tükör, vagy tükröző felület (pl. fém, üveg, víz) nyújtotta kép legyen látható. Fotószakkörök 10-10, egyéni nevezők 4-4 képpel indulhatnak. A beküldés határideje 2008. március 1.

Az utolsó téma középpontjában a felhők állnak, olyannyira, hogy mellékmotívumként semmi más nem lehet a képen, legfeljebb egy elhaladó repülőgép, léggömb, vagy madár. A felsők színe, formája, vagy akár mozgása képezze a főtémát, az így készült képek pedig legkésőbb 2008. május 1-ig küldhetők be.

A Diákfotó pályázat további részleteiről a MAFOSZ honlapjának Fotópályázatok pontja alatt olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: Szoftver.hu