Fotópályázat: Egy Cseppnyi Művészet

0

A Gézengúz Alapítvány jótékonysági fotópályázatot írt ki, amelyen amatőrök és profik egyaránt nevezhetnek. A részvétel díjmentes.

A fotópályázat fő célja a gyermekek szellemi-lelki fejlődésének, illetve a művészetekkel való kapcsolatuknak ábrázolása, illetve a fényképek révén ezen vizuális élmények megosztása.

A fotópályázaton SMS-alapú közönségszavazásra is sor kerül majd, amely az Alapítvány működését fogja támogatni.

Sajtóközlemény:

„Egy Cseppnyi Művészet” mindenkinek: fókuszban a gyermeki fejlődés
– fotópályázatot indított a Gézengúz Alapítvány

Budakalász, 2007. október 5., péntek – A gyermekek mozgáskoordinációs gyógyításával foglalkozó Gézengúz Alapítvány jótékonysági fotópályázatot indított, amelynek során négy kategóriában amatőr és professzionális fotósok örökíthetik meg a a gyermeki fejlődés legszebb pillanatait.
A fotópályázat 2007. november 25-én zárul. A Sándor Pál filmrendező által vezetett szakmai zsűri 2007. december 10-én hirdet eredményt; ezt követően az év végéig a legjobb 120 beküldött pályamű is látható lesz a West Endben. A beküldött fotókat október közepétől a Gézengúz Alapítvány weboldalán lehet megtekinteni, ahol SMS szavazatokat lehet majd leadni a közönségdíj elnyeréséért. Az így szavazók ezáltal az országos ellátást nyújtó, állami normatíva nélkül működő Gézengúz Alapítványt is támogatják.

A Gézengúz Alapítvány sikeres 2004-es „A Csepp” című fotópályázatát követően immár hagyományteremtési céllal indítja útjára az „Egy Cseppnyi Művészet” című jótékonysági fotópályázatát.
Az „Egy Cseppnyi Művészet” egy egyre erősebben érzékelhető társadalmi problémára hívja fel a figyelmet: „Környezetünkben egyre inkább tetten érhető a rohanás, a gyermekek iránti csökkenő figyelem. Mindazonáltal, a gyermekek szellemi és lelki fejlődésének megfigyelése, valamint e pillanatok megosztása nélkül sok élményről maradunk le. Éppen ezen élmények megosztásáért, és a tudatos odafigyelés érdekében indítottuk útjára kezdeményezésünket –hiszünk a módszeres fejlesztés erejében.” – nyilatkozta Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány orvosszakmai vezetője.

Egy Cseppnyi Művészet – dióhéjban
Az „Egy Cseppnyi Művészet” pályázaton papíralapú A3-as formátumú nagyítással és digitális képekkel egyaránt lehet pályázni. A fotópályázat 2007. november 25-én éjfélkor zárul. A pályázat zárását követően a szakmai zsűri 2007. december 10-én hirdet eredményt, amelynek nyomán valamennyi korosztályban, illetve a profi kategóriában az első 3-3 helyezett kap értékes díjakat.

A szakmai zsűri döntését követően azonban nem ér véget a pályázat: az év végén sor kerül a közönségnek leginkább tetsző pályamű díjának ünnepélyes átadására is, közönségdíj formájában. A közönségnek leginkább tetsző pályaművekre SMS-ben lehet szavazni a pályázat weboldalának segítségével.

Az eredményhirdetést követően a West End City Centerben nyílik kiállítás a legjobb 120 pillanatképből. A részletes pályázati kiírás a www.gezenguz.hu/cseppnyi oldalon olvasható.

SMS szavazás – a Gézengúzokért
Az „Egy Cseppnyi Művészet” fotópályázat fontos célja továbbá a Gézengúz Alapítvány működésének támogatása, tekintettel arra, hogy az Alapítvány országos ellátást nyújtva állami normatíva nélkül működik. Ennek keretében az Alapítvány weboldalára október közepétől felkerült pályaművekre lehet majd leadni korlátlan számú SMS szavazatot, amellyel a pályázók ismerősei mozdíthatják elő a nekik leginkább tetsző pályamű sikerét. A beküldött képek a www.gezenguz.hu/cseppnyi oldalon október közepétől láthatóak majd.

Akik a pályaműveket elbírálják
Az „Egy Cseppnyi Művészet” zsűrijének elnöke Sándor Pál filmrendező. A zsűriben helyet foglal még Szipál Martin fotóművész, Rédei Ferenc, a Népszabadság fotóarchívumának vezetője, Walch Ottó, a WestEnd City Center marketing igazgatója, Jármay László, a Pólus Center ügyvezető igazgatója, valamint Bartha Elektra, a Gézengúz Alapítvány kuratóriumának elnöke.