Személyre szabott HP tintapatronok

0

A HP új struktúrát vezet be tintasugaras nyomtatókba való festékpatronjai jelölésénél. Az új színkódok azonnali tájékoztatást nyújthatnak a vásárlóknak a céljaiknak legmegfelelőbb tartalmú patron kiválasztásához.

A három részből álló kínálat dobozait kék, zöld és piros színekkel hozzák, melyek egyben ár-érték arányukat is jelölik. A kék jelű patronok mindennapi használatra ajánlottak, míg a zöld dobozos termékek, akár a megszokott tintamennyiség 3-5x-ösét is tartalmazhatják. A piros színnel ellátott dobozok a különleges, kreatív alkalmazásokhoz alkalmazhatók.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Új HP-stratégia: személyre szabott tintapatronok

Kék a sztenderd, zöld a mennyiségi, piros a különleges igényekre

Budapest, 2007. október 10. – A HP idén elindított globális stratégiájának részeként új tintapatron választék jelenik meg Magyarországon, melyből a személyes igények alapján választható a legmegfelelőbb darab – jelentették be az informatikai vállalat képviselői szerdán. A három részből álló patron-sorozat kék, zöld és piros színkóddal van ellátva, tulajdonságaik a különböző nyomtatási szokások szerint, jobb ár-érték aránnyal lettek kialakítva.

A HP 2006-ban több mint 19 millió nyomtatót értékesített globálisan, ezzel a számmal együtt a felhasználói igények is fejlődtek a vállalat kutatásai szerint. Erre a kihívásra fejlesztette ki a HP azt az új tintapatron portfoliót, melyet szerdán az informatikai vállalat magyarországi képviselői mutattak be.

„Az új patron struktúra tulajdonságait a felhasználói igények alakították ki” – mondta el a HP Magyarország kellékanyag partner menedzsere. Görgey Zsófia szerint a HP csak igazodott a megnövekedett igényű, egyre változatosabb nyomtatási szokásokhoz. Mint elhangzott, a vállalat kutatásai alapján kialakított új patron portfolió három típust tartalmaz.

A kék színkóddal ellátott patron a sztenderd, hétköznapi felhasználók számára javasolt, a zöld színű – XL jelű, a sztenderd mennyiség három-ötszörösét teljesítő – patron a nagyobb mennyiségben nyomtató vállalkozásoknak ajánlott, míg a piros – + jellel ellátott – patron a különleges, kreatív alkalmazásokra lett kialakítva.

„Nézzük például a HP 350 fekete festékkazettát. A 200 lap nyomtatására elegendő, 3.890 Ft-os normál és az 1000 laphoz elég, 14.890 Ft-os gazdaságos patronok nemcsak nagyobb választási lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára, hanem jobb ár-értékarányt is képviselnek” – mondta el Görgey Zsófia. Elmondása szerint az új patronok használatával akár 55 százalékos költség-megtakarítást is el lehet érni.

H Á T T É R I N F O R M Á C I Ó K

Alapinformációk a HP kellékanyagokról

  • A HP évente 1 milliárd dollárt költ a nyomtatási és képalkotási termékeinek a kutatására és fejlesztésére, amelynek eredménye világszerte több mint 12 ezer bejegyzett szabadalom, melyek közül 4 ezer vonatkozik a kellékanyagokra.
  • A HP mérnökei és tudományos munkatársai átlagosan12 ezer órát fordítanak egy-egy tinta tökéletesítésére. A tesztelés és az optimális összetétel kialakítása közben 22 ezer liter tintát használnak el.

Alapinformációk a HP Vivera tintákról

A HP Vivera tintákat kifejezetten a HP tintasugaras nyomtatókhoz tervezték, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy a HP speciális fotópapírjain olyan rendkívül magas minőségű fotókat nyomtassanak, amelyek generációkon át ellenállnak a fakulásnak. A kivételes teljesítmény az egyedi összetétel és a precíz, rendkívül tiszta körülmények között zajló gyártási folyamat eredménye.

A HP a Vivera tintákat a nyomtatóból, papírból és festékkazettából álló rendszer részeként alkotta meg. A HP Vivera tinták kivételes teljesítményét alapvetően két dolognak köszönhető.

1. Különleges alkotórészek és ezek egyedülálló összetétele: a szabadalmaztatott HP Vivera tintákat kifejezetten azoknak a nyomtatási jellemzőknek megfelelően tervezték, amelyek a legfontosabbak a vásárlóknak.

2. Kivételes tisztaság: a precízen szabályozott tisztaságú alkotórészek és a szigorú gyártási folyamatok biztosítják a HP tinták megbízhatóságát és optimális teljesítményét.

Alapinformációk a HP-ról

A HP a technológia alkalmazásának egyszerűsítésére koncentrál valamennyi ügyfele számára, az egyedi felhasználóktól a legnagyobb vállalkozásokig. A cég kínálata átfogja nyomtatást, a személyi számítástechnikát, a szoftvereket, szolgáltatásokat és az informatikai infrastruktúrát. A HP a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, a 2007. január 31-én zárult, négy egymást követő pénzügyi negyedévében az összbevétele elérte a 94,1 milliárd dollárt. A HP-ről (NYSE, Nasdaq: HPQ) további információ található a www.hp.com weboldalon.