Wacom Cintiq 12WX

0

A digitális rajztáblák legismertebb gyártója a Wacom egy új termékkel bővíti LCD képernyős modelljeit. A legújabb Cintiq a 12WX termékszámot kapta és rajzfelülete többi szériatársához hasonlóan egy érintőképernyős LCD. A piacon lévő nagyobb táblák mellé ezúttal egy 12” képátlójú, 16:10 oldalarányú modell került, amit elsősorban könnyebb hordozhatósága tesz figyelmet érdemlővé. A képernyő 1280 x 800 pixel (WXGA) felbontású, betekintési szöge 170 fok.

A Wacom Cintiq 12WX, a hozzáadott digitalizáló tollal együtt 1024 fokú nyomásérzékenységgel, dőlés-, és elfordulás észleléssel rendelkezik és a toll végén megtaláljuk a radír eszközt is. A beviteli eszközhöz nincs szükség elemre, vagy vezetékre. Energiáját a táblától kapja.

A képernyő érintésérzékeny, hasonlóan a notebookok touchpadjéhez. Így akár kézzel zoomolhatunk, vagy görgethetjük a képernyőn a megjelenített képet, vagy dokumentumot. A tábla minkét szélén gyorsbillentyűket helyeztek el, amelyekhez legfontosabbnak ítélt szoftveres funkcióinkat rendelhetjük. A Cintiq 12WX Tool ID névre keresztelt kezelőfelülete tetszőlegesen személyre, vagy az éppen használt programhoz szabható.

A Cintiq 12WV USB, DVI, vagy hagyományos VGA csatlakozással használható, PC, vagy Macintosh számítógépeken. Megjelenése novemberre várható. Sajnos hazai árat még nem tudunk, de az Egyesül Királyságban kiadott európai sajtóközlemény szerint kb. 830 fontot (kb. 300 000 forint) kérnek majd érte.