Canon EF 24mm F1,4 L II USM

0

A Canon hamarosan kiadja EF 24mm F1,4 L USM objektívének megújított változatát, II-es szériaszámmal. Az optikát használhatjuk bármelyik EOS-szériás DSLR fényképezőgépen (APS-C szenzoros gépeken kb. 39 mm-nek megfelelő látószöget ad).

A legújabb „24mm-es” gyűrűs USM autofókusz motort kapott, mely támogatja a Full Time Manual Focus lehetőséget is, azaz AF használata közben is állíthatjuk kézzel az élességet. Az F1,4 fényerejű objektív több aszférikus és UD lencsetagot is kapott, melyek a geometriai hibák valamint a kromatikus aberráció csökkentésében segítenek.

A Canon ebben az optikában vezeti be először legújabb fejlesztésű SWC lencsebevonatát (Sub Wavelenght Coating – kb. „hullámhossz alatti méretű bevonat”). A különleges bevonat a fény hullámhossz méreténél sűrűbb, ék alakú barázdákat kapott, melyek a fényt a hagyományos levegő-üveg találkozási felületnél ideálisabb szögben törik meg. Ezáltal jóval kevesebb a becsillanás és a nem kívánt tükröződés, melyek jelentősen ronthatják a képminőséget. A Canon főleg az ilyen téren meglehetősen problémás nagylátószögű objektívjeinél alkalmazza majd az új bevonatot.

Az objektívvel legfeljebb 25 centiméterről (az érzékelő síkjától számítva) fényképezhetünk, mely távolságból 1:5,9 leképezési arányt produkál. Rekesz lamelláinak száma nyolc és a jobb háttérelmosás érdekében mind lekerekített. Szűrőmenetére 77 mm átmérőjű filterek csavarhatók.

A Canon EF 24 mm F1,4 L II USM időjárásálló szigetelést kapott. Alaptartozéka egy szirom alakú napellenző és egy puhatok.