Panasonic SDR-SW20 és SDR-S7

0

Panasonic SDR-S7

A Panasonic két új SD-kártyás digitális kamkordert jelentett be, amelyek közül az egyik vízálló burkolatot kapott, míg a másik „ultramobil” kialakítású.
A Las Vegas-i Consumer Electronic Show alkalmából különleges bemutatót is tartanak, melynek során az SDR-SW20 képességei élőben is megtekinthetők, január 7-10. között.

Panasonic SDR-SW20

Panasonic SDR-SW20

Sajtóközlemény:

A PANASONIC BEMUTATJA KÉT ÚJ SD-KÁRTYÁS KAMKORDERÉT, MELYEK IDEÁLISAK ÖRÖKMOZGÓ, AKTÍV FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA

Az új vízálló* SW20 és Ultramobil SDR-S7 a CES 2008 során mutatkozik be

Las Vegas (2008. január 6.) – A nagyfelbontású (HD) és digitális videotechnológiák területén vezető szerepet betöltő Panasonic a mai napon jelenti be két új SD-kártyás kamkorderének piaci bevezetését, melyek a vízálló* SDR-SW20 és a kompakt, ultramobil SDR-S7. A kamerák és az általuk nyújtott szolgáltatások sokrétűségét szemléltető demonstrációk – melyek során például víz alá merülnek az SW20 modellel – megtekinthetők a 2008-as International CES során Las Vegasban január 7. és 10. között, a Panasonic 9405. számú pavilonjánál.

„A múltban a videokamerákat elsősorban különleges események, például esküvők és nyaralások rögzítésére használták. A kamkorderek használata azonban sokat fejlődött, és a fogyasztók jobb technológiákat várnak tőlünk, miközben igényeik sokrétűbbek lettek” – nyilatkozta Alex Fried, a Panasonic Consumer Electronics Company képalkotással foglalkozó (Imaging) részlegének országos marketing vezetője. „A Panasonic ezekre az igényekre két új SD-kártyás kamkorderének bemutatásával válaszol, amelyek egyedi kialakítással és funkciókkal rendelkeznek konkrét tevékenységek végzéséhez, mégis eléggé kompakt és megfizethető termékek a mindennapos használathoz, ha például online videooldalakra akarja valaki a felvételeit feltölteni.”

Az új SDR-SW20 modell egyszerre rendelkezik vízzárással ellátott, strapabíró, kompakt vázzal, amely öt láb (kb. 1,6 m) mélységig akár tengervízben is használhatóvá teszi**, ütésvédelemmel, amely akár 4 láb (kb. 1,3 m) magasságból*** történő leejtése esetén is megvédi, és porvédő kialakítással, amely kizárja a levegőben található, meghibásodást okozó porszemeket. Mivel kialakítása megóvja a víztől, portól és ütéstől, a SW20 sokoldalú kamkorder, amely a legkülönbözőbb időjárási körülmények és környezeti viszonyok között is jól használható.

A Panasonic SDR-S7 stílusos modell különösen kompakt, kis súlyú kivitelben, így ideális azok számára, akik mindig úton vannak. Mindkét új modell 10x optikai zoommal és 2,7 hüvelykes (6,9 cm) LCD-kijelzővel, valamint az egyszerű és kényelmes felvételhez szükséges új designnal büszkélkedhet. Mindkettő olyan markolattal rendelkezik, melynek kialakítása révén a felhasználó könyökét a testéhez támasztva stabilizálhatja a készüléket, a hagyományos kamkorderekhez hasonlóan. Ezen kívül mindkét modellnél a kamera elején is megtalálható a Sub Rec gomb, hogy pisztolyfogással is használhatók legyenek.

Az S7 és az SW20 is SD vagy SDHC memóriakártyára rögzít, amely szintén hozzájárul kompakt kialakításukhoz, és kibővített felvételi kapacitást tesz lehetővé. Egy 16 GB-os SDHC memóriakártyával**** akár 13 óra 20 percnyi felvétel készíthető.

Az SDR-SW20 és SDR-S7 további új funkciói:

  • Világidő (World Time) – Utazók számára hasznos, hogy ezzel a funkcióval könnyen átállítható az óra az időzónák átlépésekor, illetve hazatéréskor. Egyszerűen kiválasztjuk a az utazási célpontot a kijelzőn megjelenő térképen, és a kamera automatikusan átáll a megfelelő időzónára. Két különböző helyszín – például az otthon és az úticél – ideje is beállítható, így a felhasználó egyetlen gombnyomással válthat az időzónák között.
  • 0,6 mp-es gyorsindítás (Quick Start) – Az LCD kinyitásától számított mindössze 0,6 mp alatt megkezdi a felvétel készítését, így könnyebb lesz a váratlanul előálló, különleges pillanatokat rögzíteni.
  • Készítsen DVD-lemezt egyetlen gombnyomással (One-Touch Ease) – Ez az új funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy felvételeit minden nehézség nélkül DVD-lemezre mentse. Kapcsolja össze az SW20 vagy S7 kamerát USB-kábellel egy VW-BN1 típusú hordozható külső DVD-íróval (külön megvásárolható), és egyetlen gomb lenyomásával átmásolhatja videofelvételeit az SDHC/SD memóriakártyáról DVD-lemezre (DVD-RAM/-RW/-R/-R DL).

A Panasonic SDR-SW20 2008 februárjától lesz kapható, és a gyártó által ajánlott kiskereskedelmi ára hozzávetőlegesen 399,99 Euró lesz, míg az SDR-S7 2008. áprilisában kerül a boltokba kb. 299,99 eurós bruttó fogyasztói áron.

* Vízálló 5 láb (kb. 1,6 m) mélységig.
** IEC60529 IPX8 Védőborítás által nyújtott védelem foka (IP-kód)
*** MIL-STD-810F Módszer 516.5 ütés
**** 1GB = 1.073.741.824 bájt. A felhasználható kapacitás ennél alacsonyabb lesz. Az SDHC memóriakártyák csak SDHC kompatibilis, az SDHC memóriakártyát támogató készülékekkel használhatók.