Erősítené pozícióját a Canon

0

A digitális fényképezőgép piacon jelenleg a Canon forgalma a legnagyobb, de legújabb üzleti elvárásaik szerint tovább erősítenék ezt a pozíciót az idei évben is. Tegnap közzétett jelentésük szerint a 2008-as évre összesen 29,4 millió digitális fényképezőgép eladását tervezik, amely 19,5%-al haladná meg a 2007-ben elért eredményt.

Az eladás nagy része a kompakt szegmens érintette és ezúttal is ez képviseli a nagyobb szeletet. Az idei évben 25 millió PowerShot és IXUS modell eladását tűzte ki célul a cég, amely azonban az előirányzott növekedéshez képest alacsonyabb, csak +16,8%.

Bár DSLR fényképezőgépből, darabszám tekintetében jóval kevesebb fogy, ez a szegmens jelenti a digitális fényképezőgép ipar igazi húzóágazatát. A Canon is itt tervezi a legnagyobb emelkedést, +37,5%-os eladási növekedéssel, ami idén 4,4 millió Canon EOS DSLR-t jelent.

„2008-ra a legmagasabb piaci részesedés elérését tervezzük Japánban és az egész világon, mind a kompakt, mind az SLR szegmensben”, nyilatkozta Tsuneji Uchida a cég elnöke egy sajtókonferencián.

A cég tegnap jelentette be 2008-as kompakt és SLR modelljeinek egy részét, köztük a Canon EOS-450D-t.