Nyolc DIMA díj a HP-nak

0

A HP friss közleménye szerint összesen nyolc DIMA díjat nyert a cég a legutóbbi PMA szakkiállításon. Ezek közül hármat az innovatív digitális termék, ötöt a digitális nyomtató kategóriákban érdemelt ki.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A HP nyolc díjat nyert a DIMA-tól

Budapest, 2008. Február 19.– A HP bejelentette, hogy nyolc DIMA (Digital Imaging Marketing Association) díjat nyert a Photo Marketing Association (PMA) 2008-as szakkiállításán: öt DIMA Digital Printer Shoot-Out Award és három DIMA Innovative Digital Product Award díjat, több képalkotási és nyomtatási kategóriában.

A DIMA Innovative Digital Product Award:

Ezzel a díjjal azokat a termékeket és szolgáltatásokat jutalmazzák, amelyek új technológiáiknak vagy alkalmazásaiknak köszönhetően egyedinek vagy a maguk nemében újdonságnak számítanak. A digitális képalkotásra szakosodott szerkesztőkből álló zsűri 13 terméket választott ki a díjra: köztük a HP 3 nyomtatóját. A díjazott nyomtatók közül kettő a HP újonnan bemutatott kiskereskedelmi fotókidolgozási kínálatához tartozik, egy pedig a fejlett amatőr fotózást támogatja.

A díjnyertes termékek:

  • HP Photosmart ml1000 Minilab nyomtató – a piac jelenlegi leggyorsabb és legsokoldalúbb száraz tintasugaras technikával működő kiskereskedelmi fotónyomtatási rendszere
  • HP Photosmart pm2000e Microlab nyomtató – kompakt, könnyen kezelhető rendszer, amely gyorsan készít 10×15 és 13×18 cm-es laborminőségű képeket, fényes vagy matt felülettel
  • HP Photosmart Pro B8850 fotónyomtató – segítségével a fotósok (0,7 mm vastagságig) médiák széles választékára készíthetnek professzionális minőségű nyomatokat, versenyképes áron.

DIMA Digital Printer Shoot-Out Award:

A DIMA Digital Printer Shoot-Out Award díj odaítélésekor egy magas követelményeket támasztó célkép segítségével tesztelik a digitális nyomtatókat, tintákat, papírokat és RIP-programokat. Az értékelésben résztvevő gyártóknak pontos információkat kell biztosítaniuk a felhasznált eszközökről és kellékanyagokról, valamint a nyomatok elkészítési idejéről. A szakértőkből álló zsűri a PMA célnyomata alapján értékeli a semleges szürkeegyensúly reprodukálását, a telítettséget, az árnyékok részletezettségét és minőségét, a teljes tonalitást, a színátmeneteket és a színpontosságot.

A HP öt díjat kapott a következő kategóriákban:

  • „Fekete-fehér nyomtatás, a legjobb kreatív fekete-fehér fotó: HP Designjet Z6100 fotónyomtató (1067 mm), HP Premium élénk színű hátulról megvilágítható fólia és HP 91 Vivera pigmentalapú tinták
  • A „Digitális nyomdagép” kategória díjazottja a HP Indigo Press 5500
  • A „Kreatív alkalmazás, textil” kategória nyertese a HP professzionális matt vászonanyaga (Professional Matte Canvas), együtt a HP Designjet Z3100 fotónyomtatóval (1118 mm) és a HP 70 Vivera pigmentalapú tintákkal
  • A „legfeljebb 216 mm szélességben nyomtató, legalább 200 dolláros tintasugaras nyomtatók” kategóriájának díjazottja a HP Photosmart C7280 többfunkciós nyomtató
  • A „Fekete-fehér nyomtatás, legjobb szürke árnyalatú tintákkal dolgozó fekete-fehér megoldás” díjat a HP 70 Vivera pigmentalapú tintáknak ítélték oda

Egyéb rangos díjak :

Az „5000 dollár feletti árkategóriájú tintasugaras nyomtatók” kategóriájában a HP Designjet Z3100ps GP fotónyomtató nyerte el a Professional Photographer magazin 2008-as „Hot One” díját. Ez a „Hot One” lista a magazin olvasóit tájékoztatja a piacon elérhető legújabb és leginnovatívabb termékekről.

Az idén januárban megrendezett Macworld Conference & Expo rendezvényen a HP Photosmart Pro B8850 fotónyomtató kapta a MacsimumNews „Best of Show” díját. Ez az elismerés a kiállításon debütáló, ott nagy feltűnést keltő, nemrég bevezetett termékeknek szól.

A Macworld immár 23. éve tünteti ki a HP-t „Editor’s Choice” díjával. A nyertes termék ezúttal a HP Designjet Z3100 fotónyomtató lett, amely minőségét, használhatóságát és sokoldalúságát tekintve egyaránt ötös pontszámot ért el az értékelés ötfokozatú skáláján.

A HP képalkotási és nyomtatási megoldások széles skáláját kínálja a fogyasztói termékektől a professzionális eszközökig, melyek segítségével a felhasználók megvalósíthatják kreatív elképzeléseiket.

Bővebben a „Grafikus művészetek” portfólióhoz tartozó professzionális HP Designjet és HP Indigo fotónyomtatási megoldásokról: www.hp.com/go/graphicarts oldalon. Bővebben az otthoni és a professzionális HP Photosmart és HP Photosmart Pro fotónyomtatási megoldásokról: www.hp.com/go/photo oldalon.

Bővebben a fent említett termékekről és a HP PMA-n tett egyéb bejelentéseiről online sajtócsomagunkban: www.hp.com/go/pma2008.

Néhány szó a HP-ról:

A HP az egyéni felhasználóktól a legnagyobb vállalatokig, minden ügyfele számára egyszerűsíteni kívánja a technológia használatát. A nyomtatás, a személyi számítástechnika, a szoftverek, a szolgáltatások és az IT-infrastruktúra piacait lefedő portfóliójával a HP világ legnagyobb informatikai cégeinek egyike. A vállalat összesen 104,3 milliárd dollár árbevételt ért el a 2007. október 31-én zárt 4 pénzügyi negyedévben. További információ a HP-ról (NYSE: HPQ) a www.hp.com és a www.hp.hu webhelyeken.