XXV. MAFOSZ Szalon 2008

0

Fotokluboknak, alkotócsoportoknak írta ki pályázatát a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége.
A XXV. MAFOSZ Szalonra 3-18 képet tartalmazó kollekcióval lehet nevezni, papírkép formájában.
Beérkezési határidő: 2008. április 23.

Sajtóközlemény:

XXV. MAFOSZ SZALON – 2008

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére. A MAFOSZ Szalon célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával. A szövetség minden tagegyesülete egy-egy kollekcióval pályázhat, amely maximum 18 képből állhat, de minimum 3 szerző egy-egy művét kell tartalmazza. A fotókhoz nevezési lapot kell kitölteni, amelyet az alkotócsoport vezetője hitelesít aláírásával. Egy szerző (többes tagság esetén) csak egy kollekcióban szerepelhet maximum három alkotással. Sorozat nem adható be. A MAFOSZ Szalonra csak olyan művek küldhetők, amelyek a korábbi MAFOSZ Szalonokon még nem kerültek közönség elé. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, kizárja magát és alkotó közösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is. A szövetség arra kéri tagszervezeteinek tagjait, hogy lehetőség szerint két évnél nem régebbi alkotásokkal pályázzanak, de ez nem feltétele a részvételnek! A fotók témája, technikája, formája és műfaja kötetlen. Maximális méret 30×40 cm. Az ennél kisebb lépeket hordozó kartonon kell beküldeni. Az alkotócsoportok, vágott pasztartuban is beküldhetik kollekciójukat (pp méret 30×40 cm, maximum 2 mm vastagság) A pályamű képoldalán semmilyen jelzés nem szerepelhet, amely utal a szerzőre. A mű hátoldalán viszont fel kell tüntetni a nevezési lapon is szereplő adatokat.

A pályázók, alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás és a szövetség népszerűsítése érdekében a fotók – szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül -, de nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában. A szalon rendezői a beküldött képeket a legnagyobb gondossággal kezelik, de a szállítás során keletkezett esetleges sérülésekért, a fotók jogellenes eltulajdonításából eredő károkért felelősséget nem vállalnak és kártérítést sem tudnak fizetni.

A pályázatra beküldött alkotások zsűrizése nyilvános, de a bíráló bizottság döntése semmilyen formában nem támadható meg. A zsűri az értékelt képanyagnak megfelelően dönt a díjak kiadásáról, esetleges visszatartásáról vagy megosztásáról. A zsűri munkájában való részvételre, a MAFOSZ Elnöke kéri fel a szakértőket. A zsűri jegyzőkönyvét a szövetség nyilvánosságra hozza.

A legjobb kollekció elnyeri a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. További két kiemelkedő kollekciót emlékplakettel és oklevéllel jutalmaz a rendezőség. A különféle intézmények, társadalmi és szakmai szervezetek, gazdasági vállalkozások által felajánlott különdíjakat egyéni alkotók és alkotóközösségek részére ítéli oda a szalon zsűrije.

A szalon katalógusát és képeslapját (amennyiben pályázati támogatás révén megjelenik) minden pályázónak díjmentesen bocsátja rendelkezésére a szövetség. A tagszervezetek 2-2 példányt, kapnak térítésmentesen a katalógusból és a képeslapból függetlenül attól, hogy pályáztak vagy sem a MAFOSZ Szalonon. Az albumot minden kiállító egy példányban térítésmentesen kapja, amennyiben az megjelenhet. A szövetség elnöksége 150 példány felett rendelkezhet a kiadványokból. A pártoló tagok és a Fotóművészeti Nyári Egyetem hallgatói egy-egy példányt kapnak a szöveges katalógusból. A képeslapokat az elnökség a születésnapi jókívánságokhoz is felhasználhatja.

A pályázók – alkotásaik beküldésével – elfogadják a részvételi feltételeket.

A tagegyesületek kollekcióikat a következő címre küldjék vagy hozzák: Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége, 1011 Budapest, Corvin tér 8. (Figyelem! Postafiók címre nem lehet küldeni az anyagot és feladáskor – csomag estén – a házhoz kézbesítést is bérmentesíteni kell.). A pályázatra beadott kollekciók visszaszállításáról a pályázó alkotócsoportok gondoskodnak. A rendezők minden esetben előzetes időpont egyeztetést kérnek (06(1) 225-6033).

A pályázat nevezési lapja a www.mafosz.hu weboldalról tölthető le és itt olvashatók az eredmények, a további információk is. Postai értesítést az eredményről, illetve meghívót a kiállítás megnyitójáról nem küldünk, mert azok több alkalommal és kellő időben megtalálhatók lesznek a www.mafosz.hu weboldalon, illetve a Fotósélet hírlevélben.

Naptár:
A postaküldemények beérkezési (!!!) és a személyes beadás határideje: 2008. április 23.
Zsűrizés: 2008. április 27-én vasárnap 10 órától (Bp., Corvin tér 8.)
Értesítés az eredményről (kizárólag a www.mafosz.hu weblapon és a Fotósélet hírlevélben:
2008. május 5-én, júniusban pedig az információs csomagban
A kiállítás tervezett megnyitója: 2008. június 28. (a Fotóművészeti Nyári Egyetem helyszínén)
Másodbemutatók: 2009. július 1-ig
A képek visszaszállítása az alkotócsoportok megbízottjai által: 2008. május 14-től, előre egyeztetett időpontokban (tel.: 06 (1) 225-6033) folyamatosan.