Kodak digitális képkeretek

0

A Kodak három új digitális képkeretet jelentett be, melyeket legújabb fejlesztésű Quick Touch Border szolgáltatásával látott el. A QTB egyszerűbb kezelhetőséget biztosít, hiszen a felhasználó a háttérvilágítású képkeret megérintésével vezérelheti a készüléket, így megóvja a képernyőt az ujjlenyomatoktól. A most bejelentett termékek háromféle méretben kaphatók, és mindegyikük HD formátumú képmegjelenítésre alkalmas (16:9 oldalarány).

A Kodak Easyshare M1020 keret 10 incses, vagyis 25,4 cm képátlójú megjelenítőt kapott. Állóképek mellett videók és MP3 hangfájlok lejátszására is képes. 128 MB-os belső memóriájában akár több száz fénykép is tárolható, de használhatjuk számítógéphez csatlakoztatva, és közvetlenül memóriakártyáról, vagy USB pendrive-ról is. Kártyaolvasója két foglalatot tartalmaz. A digitális képkeret már előrendelhető a Kodak weboldalán, kb. 230 dollárért.

A Kodak EasyShare M820 hasonló szolgáltatásokra képes, mint nagyobb társa, egyedül a megjelenítő képernyő méretében különböznek, mely itt átlósan 8” (20,3 cm). A keret ára 180 dollár lesz.

A trió legkisebb tagja a Kodak Easyshare P720 nevet kapta és 7” méretű (17,8 cm) megjelenítőfelülettel rendelkezik. Ezt a modellt is ellátták két foglalatos kártyaolvasóval és USB pendrive-val is használható, de belső memóriát nem tartalmaz és csak fényképek lejátszására alkalmas. Szoftvere segítségével a megjelenítésre váró képek albumokba rendezhetők. A digitális keret már előrendelhető, 120 dollárért. Forgalmazása várhatóan április 16-ától veszi kezdetét.