Szénszálas Hama Omega tripodok

0

Fél-profi fotósokat célzott meg a Hama két új szénszálas állványával.

A Hama Omega Carbon II és Omega Carbon III fő célja a kiváló stabilitás mellett az alacsony tömeg megtartása. A tripodokra szerelt gömbfejeket két külön rögzítőkarral látták el, mellyel egyrészt az elfordítást, másrészt a gömb kilazítását végezhetjük el.

Hama Omega Carbon II

Hama Omega Carbon III

Az állványok lábai 4 szegemensből állnak, melyek a legkülönbözőbb szituácikókban stabil alátámasztást biztosítanak. A lábak végére tű és golyós papucs egyaránt szerelhető. A felső részt habosított puha burkolattal látták el, hogy az állvány cipelése kényelmes legyen.

Az Omega Carbon II 68 és 174 cm közötti méretre állítható be, tömege 2,5 kg (fejjel együtt). A kihúzható középoszlop aljára felakaszthatjuk a fotóstáskánkat is, amely így megelőzi a saras időben a felszerelésünk bekoszolódását, amellett, hogy növeli a rendszer stabilitását és közelebb húzza a földhoz a súlypontot.
Az Omega Carbon III kissé nagyobb méreteket ígér, ez az állvány 71 és 202 cm közé állítható be. Az állvány és a fej tömege 3 kg. A középoszlopot teljesen eltávolíthatjuk, hogy beilleszthetjük fejjel lefelé, ami makrózásnál lehet nagy segítség. Ezen felül monopodként is használhatjuk, 54 és 158 cm-es magasság között.