Matyikó Tibor és Bágyi Ferenc kiállítása

0

2008. május 15-én nyílik Matyikó Tibor természetfestő és Bágyi Ferenc termésterfotográfus közös kiállítása a győri Xántus János Múzeumban.
A kiállítás június 1-ig tekinthető meg.

Sajtóközlemény:

A Győri Fotóklub Egyesület és a Győr-Moson-Sopron megye Xántus János Múzeuma tisztelettel meghívja Önt, barátait, ismerőseit Matyikó Tibor természetfestő és Bágyi Ferenc (Németország) természetfotográfus A Természet ecsettel és kamerával c. kiállítására. A tárlatot megnyitja dr. Alexay Zoltán természetfotográfus, biológus, egyetemi tanár 2008. május 15-én (csütörtökön) 17 órakor.
Megtekinthető 2008. június 1-ig a Xántus János Múzeum időszaki kiállítótermében. Nyitva kedd-vasárnap 10-18 óra között. Győr, Széchenyi tér 5.

Matyikó Tibor
A Balaton parton született 1957-ben és itt is töltötte gyermekéveit. A soproni erdészeti iskolában ismerkedett meg a növény és állatvilággal. Ekkor kezdett természetfotózással foglalkozni, a rajzolás 1995-ben ragadta magával. Sorban jelentek meg alkotásai szaklapokban (Nimród, Természetbúvár, Madárvárta). Kiállításai voltak: Budapest, Sopron, Eger, Pétervására, Heves, Mátrafüred, Debrecen. Munkái eljutottak Európa számos országába( Németország, Olaszország, Luxemburg, Anglia) Jelenleg a Heves megyei Szentdomonkoson él és alkot.

Bágyi Ferenc/ Franz Bagyi
A fényképezéssel 1969-ben ismerkedett meg az azóta elhunyt Magyar Ferenc jóvoltából. Tagja volt az ország első természetfotó klubjának a Nimródnak. Németországban telepedett le 1980-ban. A világ természetfotós elitjében tartják számon. Természetfényképezésről szóló könyve 2004-ben jelent meg. Rendszeresen tart workshopokat a Leica és újabban a Nikon felkérésére. Önmagát fényrögzítő erdei munkásnak tartja, akinek eszköze a fényképezőgép, munkahelye az erdő.
A Győri Fotóklub Egyesület tiszteletbeli tagja.