Európa vad csodái

0

Elindult a Nikon támogatásával az „Európa vad csodái” című természetfotózási projekt, melynek keretében mintegy 50 profi természetfotós fotózza majd értékeinket kiküldetésük során.

Sajtóközlemény:

Európa vad csodái – a Nikon támogatásával

Amszterdam, Hollandia, 2008. július 14. – A Nikon Europe ma bejelentette, hogy szponzora lesz a kontinens fantasztikus természeti örökségét bemutató páneurópai fotós kezdeményezésnek: a projekt elnevezése Európa vad csodái. Ez az egyedi kezdeményezés több mint 50 vezető európai fotóst küld több mint 40 országba, összesen körülbelül 100 felkérés alapján. A várakozás szerint ez lesz a valaha fotózott leglátványosabb természeti sorozat, amelynek célja, hogy felhívja az európai polgárok figyelmét a saját természeti környezetük védelmének fontosságára. A Nikon örömmel támogatja ezt a jelentős projektet fotográfiai eszközökkel és a saját médiacsatornáin keresztüli népszerűsítéssel.

Martina Beckmann, a Nikon Europe B.V. kommunikációs- és marketingmenedzsere a következőket mondta: „Mindannyiunk közös felelőssége, hogy biztosítsuk a természeti környezetünk egészséges fennmaradását. A Nikon Europe meggyőződése, hogy az Európa vad csodái elnevezésű projekt sok ezer ember számára közelebb hozza a kontinensen élő állatokat és növényeket. A Nikon sok esztendeje elkötelezett partnere a természetfotósoknak, és sokan közülük a mi berendezéseinket használják a nagy kihívásokat támasztó munkájuk során. A munkájuk eredménye a legjobb bizonyítéka annak, hogy a legújabb fényképezőgépeink és objektívjeink teljesítménye valóban kiemelkedő.”

2008 májusában az Európa vad csodái program megkezdte 50, a legjobbak közt számon tartott európai természetfotós kiküldését a legszebb természeti helyszínekre. A fotósok a kontinens minden szegletébe eljutnak, és mindenki egy számára idegen országot látogat meg. A képeik, podcastjaik és videonaplóik megtekinthetők a hatalmas, látványos „Európa vad csodái” weboldalon, amely interaktív tartalmakat és napi frissítéseket kínál. 2009-re és 2010-re nagyszabású kiállításokat terveznek valamennyi európai országban, több nyelven megjelenik majd egy nagy alakú album, és Európa-szerte audiovizuális bemutatókra kerül sor.

Staffan Widstrand, az Európa vad csodái vezérigazgatója: „Emberek milliói gondolják úgy Európában, hogy a kontinens csodálatos élővilága már eltűnt a beton alatt. Ez azonban nem igaz. Európa számos természeti kincse még mindig megvan, és eredeti szépségében pompázik. Bárki szabadon gyönyörködhet bennük. Ha vigyázunk ezekre a kincsekre, akkor a gyermekink és az ő gyermekeik is ünnepelhetik majd a természet szépségét. Reméljük, hogy a kezdeményezésünk sok európai ember számára segít életre kelteni a körülöttünk levő szépséget, és arra bátorítja majd őket, hogy élvezzék ezt a közös kincset.”

További információt a következő weboldalon talál: www.wild-wonders.com