60 Mpixeles PhaseOne P65+ digitális hátfal

0

A PhaseOne bejelentette a világ első középformátumú (645-ös) fullframe, vagyis teljes képkockás (vagy legalábbis ahhoz nagyon közeli méretű) digitális hátfalát. A PhaseOne P65+ közelítőleg 20%-kal nagyobb méretű, mint az eddigi középformátumú hátfalak.

A Dalsa-val közösen fejlesztett hátfal 53,9×40,4 mm-es hasznos képérzékeny területtel rendelkezik, amelyre mintegy 60,5 Mpixelt zsúfoltak. A 8984×6732 pixeles fotók 8 bites RGB fájlként 180 MB-ot emésztenek fel a háttértárból.

A Sensor+ technológiával készült CCD skálázható pixel és fájlméreteket tesz lehetővé, nagyobb érzékenységgel és dinamika tartománnyal rendelkezik, mint társai, valamint sorozatfelvételi sebességét is továbbfejlesztették. Teljes képkiolvasás mellett 1 kép/mp sebességet tud tartani a hátfal.

A gyári adatok szerint 12,5 blendényi dinamika-tartománnyal rendelkező PhaseOne P65+ előreláthatóan az év negyedik negyedévében kerül forgalomba, ára 39.900 amerikai dollárról indul.

További részletekkel és a Sensor+ technológia bemutatásával a szeptemberi Photokinán fog szolgálni a gyártó.

Sajtóközlemény:

A Phase One Bejelentette a világ első full frames 645 középformátumú kamera rendszerét, amely az áttörést jelentő Sensor+ technológián alapszik.
A sensor + technológia újra definiálja a szenzor szerepét

Koppenhága, Julius 14
A Phase One bejelentette a P65+ digitális hátfalát és kamera rendszerét, amely az új sensor + technológiával 60.5 megapxiel felbontású, érzékelője pedig 40.4×54.9 milliméter. Az elképesztő felbontás mellett a képrögzítés sebessége 1 másodperc képkockánként.

Ezt a levédett technológiát, a sensor +-t a Dalsával közösen fejlesztette ki a Phase One, és egy jelentős, érzékelhető fejlődést jelent a kép rögzítésében. A chip platform a legigényesebb fotográfusok számára a CCD funkciók upgrade lehetőségét kínálja, így a beruházásuk sokkal hosszabb távú lesz. „A fotográfusoknak igazi okok kellenek, hogy lecseréljék 39 megapixeles digitális hátfalunkat”- mondta Henrik Hakonsson, a Phase One vezérigazgatója.

„Az igazi érték magába foglalja a jobb felbontást, de új funkciókat is, mint a gyorsabb operáció, megnövelt érzékenység, nagyobb dinamikus tartomány, jobb eredmények a stúdióban vagy a külső helyszínen, és a jobb hosszú távú befektetés. Hiszem, hogy ezeket el tudjuk érni az új sensor + technológiával.”

Az alábbi fejlesztéseket jelenti a sensor+ technológia:

  • méretezhető pixel és file nagyság
  • magasabb érzékenység és dinamikus tartomány
  • nagyobb rugalmasság a képfeldolgozásban és az operációban
  • gyorsabb felvételi idő

A p65+ digitális hátfal és a p65+ camera rendszer frissíthető, ami a chip technológiában végrehajtott fejlesztéseknek köszönhető – így az új fejlesztések már nem csak új chip vagy hardver vásárlásával érhetőek el.

A P65+ a legnagyobb fizikális rögzítési felületet biztosítja 53.9mm x 40.4mm érzékelő területtel, így teljes képkeresőt kitöltő lefedettséget tesz lehetővé a nélkül, hogy nagyítani kellene. „Azt kapod, amit látsz”. A p65+ 20%kal nagyobb szenzor mérettel rendelkezik, mint az eddig piacon lévő vagy most piacra kerülő 29 vagy 50 megapixeles, 48mm x 36mm-es chipek. A sensor felbontása 60.5 megapixel 8984 x 6732 aktív pixellel, elérve a 180mb 8bites GB fileokat.

A mellett, hogy az iparág legnagyobb szenzorával van ellátva, a P65+ 1 másodperc alatt képes a kép rögzítésére, lecsökkenti a Moirét az új generációs Lens+ és Focus + fejlesztésekkel, és egy páratlan 12,5 blendényi dinamikus tartománnyal rendelkezik.

Ár és elérhetőség
A részletes technikai leírás és a sensor + technológia bemutatása a Photokina-n várható 2008 szeptemberében, és a piacon 2008 4. negyedévétől lesz elérhető. A P65+ digitális hátfal ára nettó 7.200.000 Ft., míg a P65+ kamera rendszer ára nettó 7.700.000 Ft. Előrendelés már most leadható.
További részleteket a www.phaseone.hu oldalon talál.