Szaktanfolyam képalkotóknak

0

A Magyar Fotóművészek Szövetsége a Budapesti Szolgáltató és Kézműipari Szakképző Iskolával karölte szaktanfolyamot szervez, mely a fényképészet mélyebb ismeretei iránt érdeklődők számára kínál tanulási lehetőséget. A szaktanfolyam 5 hónapos és elsősorban haladók számára szervezik, de jelentkezhetnek kezdő fotósok is, akik számára 4 hetes előfelkészítést biztosítanak. A várhatóan idén októberben kezdődő tanfolyam akkreditált, és az elméleti ismeretek mellett gyakorlati téren is betekintést ad a szakma rejtelmeibe.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Fényképész, művészi képalkotó szaktanfolyam

5 hónapos, akkreditált tanfolyam azok számára, akik nem az automata fényképezőgépek nyújtotta gyorsaság és véletlenszerűség hívei, hanem szeretnének tudatosan létrehozott, művészien komponált képeket alkotni, megtanulni ennek kompozíciós és színtani szabályait, technikai lehetőségeit, majd elmerülni a kreatív ötletekben.

Mivel a tanfolyam feltételez bizonyos fotózási ismereteket, az egészen kezdőknek 4 hetes felkészítést szervezünk, hogy számukra is élvezhető és értékes lehessen az oktatás.

Heti két nap oktatás az esti órákban, vagy egy hétköznap este és egy hétvégi, napközbeni gyakorlat.

Tantárgyak: technika elmélet, kamera technika, digitális elmélet, felvételi technika, művészettörténet (fotótörténet), fotójog, színtan, kompozíció elmélet, digitális képfeldolgozás.

Gyakorlati témák: *Alak és formák* (portré, egész alakos modell), *mozgás* (emberek, tömeg, tánc), *dolgok* (tárgy, makró, műtárgy), *kreatív témák* (árnyékok, tükröződések, csillogások, elmozdulások, átlátszóságok, nézőpontok, torzulások, fényfestés)

Elméleti előadások, bemutatók, irányított gyakorlati foglalkozások, kreatív, kiscsoportos alkotások, értékelések, szakmai, művészeti fórumok az oktatás keretében.

A tanfolyamot a Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezi a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Iskolával közösen. Az oktatók mind a Szövetség tagjai vagy más művészeti csoportok képviselői.

Jelentkezés a Magyar Fotóművészek Szövetségénél: 06-1 311 2626

(Tanfolyamunk a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Iskola kihelyezett, speciális, akkreditált oktatása. Ez azt jelenti, hogy kötött, államilag ellenőrzött tanterv alapján oktatunk, oktatóink csak magas szinten képzett, elismert szakemberek lehetnek. A tanfolyam végeztével, sikeres vizsga esetén „Certificate”-papírt adunk, ami államilag nyilvántartott végzettség, de iparengedély kiváltására nem alkalmas OKJ-s végzettségnek minősül.)

A tanfolyam ára 180.000 forint.

Várható kezdési időpont: 2008. október