HD videófelvétellel: Sony Cyber-shot DSC-T500

0

A Sony bejelentette első Cyber-shot fényképezőgépét, mely képes HD felbontású videók rögzítésére.

A Sony Cyber-shot DSC-T500 mindezt ráadásul sztereó hangfelvétellel teszi, a hatékony helykihasználás érdekében pedig MPEG4 AVC/H.264 formátumban menti el a mozgóképeket.

Az új fényképezőgép további érdekessége a 3,5″ méretű érintőképernyő, mely nem csak a kezelést teszi könnyedebbé, de felvétel módban a kijelző bármely pontját megérintve az automatikus élességállítás működésbe lép az adott képrészletre vonatkozóan.

A 10 Mpixeles fényképezőgépet 5×-ös zoomátfogású, Carl Zeiss Vario Tessar objektívvel szerelték fel, melyet képstabilizátorral is elláttak. Az érzékenység automatikus növelésének képességével dupla képstabilizáció is elérhető.

A Sony Cyber-shot DSC-T700 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív: stabilizált, 5x-ös zoomátfogású, 33-165 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,5-4-4 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt felépítés, fém burkolat
  • LCD: 3,5″ 230e pixeles érintőképernyő
  • 1280×720 pixeles HD videórögzítés (30 kép/mp) max. 10 percig
  • 9 pontos automatikus élességállítás, flexibilis fókuszpont, arcfelismerés, kézi élességállítás négy előre megadott tárgytávolsággal
  • 4 MB belső memória, MemoryStick Duo/Pro Duo kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (180 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Sony új Cyber-shot™ T500 a HD videoklippek mellett stílust és értéket hordoz
A T500 gyönyörű képekkel és HD video felvételekkel ajándékozza meg

  • Az új “HD movie” módban minőségi HD videofelvételek készíthetők
  • 10,1 valós megapixel
  • Carl Zeiss Vario-Tessar objektív 5x optikai zoomal
  • Fejlett arcfelismerés automata gyerek/felnőtt érzékeléssel
  • Extra-nagy, 3,5”-os Clear Photo LCD Plus érintőkijelző
  • Kettős elmosódottságmentesítés optikai SteadyShot-tal és nagyfokú érzékenységgel
  • Zenei aláfestéssel HD diavítítés indítható a kijelzőn vagy a csatlakoztatott HD TV-n

Sokszor eljátszottunk a gondolattal, milyen lenne egy fényképezőgép, amely kameraként is működhet. Mostantól a legemlékezetesebb pillanatokat pazar állóképként vagy HD videoként is felveheti a Sony új, vékony és stílusos Cyber-shot™ T500 fényképezőgépével.

Szemet gyönyörködtető zongorafekete, ezüst vagy piros színeivel az elegáns T500 a Sony technológiáival felszerelve készen áll a tökéletes képek megörökítésére.

A 10,1 valós megapixeles állóképek mellett ez a legelső Cyber-shot™ amely tiszta, éles HD mozgófelvételeket is rögzít, méghozzá sztereó hanggal. Az új “HD movie” módban körülbelül 10 percnyi felvétel készíthető és összesen körülbelül 60 percnyi anyag tárolható a tartozék 4GB Memory Stick™ kártyán. A filmek ‘PC-barát’ módban MPEG4 AVC/H.264 formátumban kerülnek rögzítésre, mely tökéletes HD minőséget biztosít, miközben relatíve kis helyet foglal el. Ezáltal kényelmesen megoszthatók és nézhetők az interneten keresztül is.

Nem biztos benne, hogy az adott témát fotózni vagy videozni kellene? Nagyon könnyen válthat a kétféle üzemmód között a fényképezőgép tetjén található kézreálló gomb megnyomásával. Akár videozás közben is készíthet fotókat (1280×720 pixel méretben), anélkül, hogy megszakítaná a mozgókép felvételt.

A kivételes Carl Zeiss objektív új, gyűrűs kialakítású zoom kezelést kapott, így könnyebbé válik a pontos beállítás az 5x-ös tartományban filmfelvétel közben.

A részletgazdag állóképek és videoklippek az extra méretű, széles, 3,5” érintőképernyőn ellenőrizhetők. De nemcsak a képek jeleníthetők meg kiváló minőségben, hanem a fényképezőgép kezelése is tökéletesen, kényelmesen megoldható. Komponálás közben az érintőképernyő bármely területét megérintve a fókusz automatikusan a kiválasztott részre áll be.

Egy emberi arcot megérintve a gép átáll az arcdetektáló üzemmódra, így biztosítva, hogy a jelenetben szereplő személek arca éles, jól fókuszált, valamint az egyéb beállítások is rendben vannak. Akár 8 arcot is képes egyidőben kezelni, így a T500 ideális társ, ha a család vagy nagyobb társaság megörökítésére vállalkozik.

Kézből, vaku nélkül fotózva az eredmény sokszor elmosódott lehet, főleg gyenge fényviszonyok vagy zoomolt kompozíció megörökítésekor. Az optikai SteadyShot a továbbfejlesztett magas érzékenységgel együtt nagyobb zársebességet tesz lehetővé. Ez a kettős, elmosódottság elleni megoldás kiegészül a “Clear RAW Noise Reduction” (RAW felvétel zajmentesítése) funkcióval a tiszta, természetes képekért, amelyek akár parti vagy szürkület közben is bátran felvehetők.

A fényképezés befejeztével a HD diavetítés új dimenziót nyit meg a fotók és videok élvezetére. Ehhez zenei aláfestésként válasszon a fényképezőgép zenei listájából vagy tetszőlegesen importáljon számokat a csatlakozott PC-ről.

Amennyiben még nagyobb képeket szeretne látni, a fényképek és videoállomány már HD ready televízión is egészen egyedülálló élményt nyújt. A fényképezőgépet HDMI™ kábellel összekötve Sony HD televíziójával, a BRAVIA™ Sync funkció lehetővé teszi, hogy a Cyber-shot™ lejátszását a TV távirányítójával vezérelje. A tartozék Picture Motion Browser programmal pedig a kedvenc képeket és felvételeket könnyedén feltöltheti a képmegosztó weboldalakra.

A tartozék kép és mozgókép tallozó szoftver könnyen kezelhetővé teszi képeit, HD felvételei illetve lehetővé teszi ezek egyszerü internetes feltöltését, megosztását barátaival és családjával.

A Cyber-shot™ T500 2008 októberétől elérhető.

Cyber-shot® a Sony Corporation bejegyzett védjegye