A Dél-dunántúl hangulata, képekben

0

A pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola regionális fotópályázatot hirdet középiskolás tanulók és tanárok számára. A pályázat alap gondolata az Európa Kulturális Fővárosa felvezető évének központi témája a környezet- és egészségkultúra. A versenyre négy témában nevezhetnek a diákok, akár egyedi, nyomtatott képekkel (fotómontázzsal), akár fénykép sorozattal. A tanárok számára kiírt pályázat kötetlen témaválasztású.

A munkák beküldési határideje, a diákok számára, 2008. október 6. (a tanárok részére: október 15.)

További részletek az alábbi sajtóközleményekben:

„Dél-dunántúli tájak, városok hangulatai, titkai”
regionális fotópályázat középiskolásoknak

Az Európa Kulturális Fővárosa felvezető évének központi gondolata a környezet- és egészségkultúra. Az ebben rejlő gondolat megjelenítése érdekében a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola fotópályázatot hirdet az alábbi táblázatban szereplő négy téma egyikének, vagy együttesének bemutatására.

  • Épített és természetes környezetünk erőssége az EKF-re készülés időszakában
  • Épített és természetes környezetünk gyengesége az EKF-re készülve
  • Az EKF adta lehetőségek az épített és természetes környezetünk védelme érdekében
  • Az EKF okozta veszélyek az épített és természetes környezetünkre nézve

Bármilyen, a témához kapcsolódó saját alkotás beküldhető, kétféle kategóriában:

  • egyedi felvételek, fotómontázs, (pályázónként legfeljebb 4 darab)
  • fotóesszé, fotósorozat, (pályázónként legfeljebb 2 sorozat, egy sorozat legfeljebb 8 képből állhat.)

A pályázati anyagot nyomtatott formátumban kérjük beküldeni. A nyomtatott fotók hosszabbik oldalának minimális mérete 18 cm legyen, a kép oldalainak aránya nem kötött. A fotók tetszőleges fotótechnikával készülhetnek.

A beérkezett pályaműveket a szervezők által felkért zsűri bírálja el:

  • Király László György, a MFSZ tagja mint a zsűri elnöke.
  • Puskás Gábor, a pécsi Photograph fotókör tagja.

A szakértő zsűri által legjobbnak ítélt fotókból kiállítást rendezünk iskolánkban, majd vándorkiállításra visszük az anyagot – elsősorban a pályázók iskoláiba.

Nevezési díj: 300 Ft/pályázó, melyet az iskolánkban lehet befizetni személyesen, vagy kívánságra csekket küldünk. A fotók és a nevezési díjak beérkezési határideje: 2008. október 6.

Beküldési cím: Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola Pécs, Király utca 44. 7621.

A papírképek hátuljára kérjük felírni a kép címét, az alkotó jeligéjét, fotóesszé esetén a képek sorszámát is, a beküldő nevét, iskoláját külön, zárt borítékban mellékelve.

Eredményhirdetés és első kiállítás 2008 október közepén..

A győztes jutalma egy kétnapos grazi utazás az iskolánk által meghirdetett különféle pályázatok győzteseivel együtt. A helyezettek emlékplakettet, könyvet, a résztvevők oklevelet kapnak.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: Szabó Gabriellától, a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola tanárnőjétől. Telefonon: 20-492-3473, vagy a szgpecs@freemail.hu címen.

A pályázat résztvevői a beküldéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk készített anyagot a pályázat kiírói felhasználják. A vándorkiállításra érdemes képeket a rendezvénysorozat végéig nem adjuk vissza, a nem díjazott alkotások viszont október 15. után iskolánkban átvehetők.

„Dél-Dunántúl ezer arca”
fotópályázat tanároknak

A 2010-re készülő Pécs idén a környezet- és egészségkultúra téma köré szervez programokat. A Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola Európa Kulturális Fővárosa felvezető évéhez kapcsolódva fotópályázatot hirdet. A pályázatunkon bárki indulhat, aki 2007/2008-as, vagy a 2008/2009-es tanévben bármikor egy általános vagy középiskola tanára, dolgozója, vagy TISZK alkalmazottja volt.

Téma szerinti megkötés nincs, készülhetnek portrék, az épített környezetet ábrázoló fotók, absztrakciók, társadalomábrázolások, a tájat, a térség sokszínűségét bemutató fotók.

A pályázati anyagot nyomtatott formátumban kérjük beküldeni. A nyomtatott fotók hosszabbik oldalának minimális mérete 18 cm legyen, a kép oldalainak aránya nem kötött. A fotók tetszőleges fotótechnikával készülhetnek.

    A beérkezett pályaműveket Körtvélyesi László, fotóművész bírálja el.

A fotókból kiállítást rendezünk iskolánkban, majd egy válogatásból vándorkiállításra visszük az anyagot.

    A fotók beérkezési határideje: 2008. október 15.
    Első kiállítás: 2008 novemberében.

Beküldési cím: Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola Pécs, Király utca 44. 7621

A papírképek hátuljára kérjük felírni a kép címét, az alkotó jeligéjét, fotóesszé esetén a képek sorszámát is, a beküldő nevét, munkahelyét, elérhetőségét külön, zárt borítékban mellékelve.

A győztes jutalma egy kétnapos grazi utazás decemberben az iskolánk által meghirdetett különféle pályázatok győzteseivel, szervezőivel közösen. A díjazottak Imre Péter szobrász egyedi emlékplakettjét kapják.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: Szabó Gabriellától, a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola tanárnőjétől. Telefonon: 20-492-3473, vagy szgpecs@freemail.hu címen.

A pályázat résztvevői a beküldéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk készített anyagot a pályázat kiírói felhasználják. A vándorkiállításra érdemes képeket a rendezvénysorozat végéig nem adjuk vissza, a nem kiállított alkotások viszont november 2. után iskolánkban átvehetők.