Epson Stylus Photo PX700W

0

Az Epson Stylus Photo PX700W-t elsősorban a kiváló minőségi otthoni fotónyomtatás iránt érdeklődőknek ajánlja a gyártó, de a könnye kezelhető géppel elboldogulnak majd a kezdők is. A printer külseje terén újított az Epson, hiszen nem találkoztunk méh tőlük ilyen „trendy” kivitellel. A formatervezésnél nem csak a divatos külső, de a kicsi és könnyen hordozható méret is szempont volt.

A készülék a gyártó Micro Piezo technológiáját és minőségi, Claria tintáit használja. Felbontása maximum 5760 dpi, tintacseppjeinek mérete pedig 1,5 pikoliter. A tintacseppek színenként 180 fúvókán keresztül kerülnek a papírra. Természetesen a tintatartályok egyenként cserélhetők. Normál, papír hordozókon kívül CD és DVD nyomtatásra is alkalmas.

A Stylus Photo PS700W-t ellátták Wi-Fi és Ethernet hálózati kapcsolattal is, tetején pedig egy 6,3 cm képátlójú, színes LCD kijelző található. A készülék nem csak nyomtatásra, de lapolvasásra is használható, melynél 2400 dpi-s felbontást nyújt.

Az Epson Stylus Photo PX700W októberben kerül a hazai boltok polcaira, 54 990 Ft-os áron.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Epson® Stylus Photo PX700W: Fotónyomtatás csúcsminőségben

Budapest, 2008. szeptember 4. – Az új Stylus Photo PX700W az Epson fotós körökben jól ismert multifunkciós fotónyomtató családjának legújabb tagja, amely nemcsak minősége, hanem divatos külseje miatt is kiválóan szolgálja ki a kezdő fotósokat vagy gyakorlott DSLR-tulajdonosokat.

A Stylus Photo PX700W az Epson Micro Piezo™ nyomtatófej technológiáját használja, ami az Epson Claria™ fotótintával karöltve elképzelhetetlenül élethű képeket készít.

Mivel az európai háztartások 95%-ában van digitális fényképezőgép, ezért egyre nagyobb az igény a jó minőségű fotónyomtatóra is: ennek kiválóan megfelel a PX700, amely a színenként cserélhető tintapatronoknak köszönhetően gazdaságosan készít gyönyörű nyomatokat a legjobban sikerült fotókból.

A készülék memóriakártya-olvasóval és PictBridge porttal is rendelkezik, közvetlenül CD-re és DVD-re is lehet nyomtatni vele, valamint a két tálca segítségével a papír cserélgetése nélkül is használható egymás után a fotópapír és a normál papír. A PX700W a beépített Wi-Fi és Ethernet kapcsolatnak köszönhetően a lakás bármely pontjáról elérhető, így egyszerre több számítógépet és notebook-ot is ki tud szolgálni a szkennelésre és másolásra is alkalmas multifunkciós nyomtató.

6,3 cm-es képátlójú LCD kijelző révén számítógép sem szükséges a nyomtatáshoz, segítségével gyorsan és egyszerűen megtekinthetők a fotók, ráadásul akár 90 fokkal is elfordítható a kényelmesebb kezelhetőség érdekében. Ezenfelül a PhotoEnhance gomb megnyomásával azonnal láthatóvá válik, hogy az Epson beépített képjavító mechanizmusai hogyan optimalizálják a nyomat minőségét, mi az eredeti és az átdolgozott kép közötti különbség.

A PX700 továbbfejlesztett nyomtatófejének köszönhetően, amely – a korábban megszokott 90-nel ellentétben – színenként 180 festékfúvókát tartalmaz, jelentősen gyorsabban nyomtat elődeinél és riválisainál is: egy 10×15 cm méretű fotót vázlat üzemmódban 10, míg normál beállítások mellett 17 másodperc alatt képes kinyomtatni. Hasonlóan gyorsult a szövegnyomtatás is: vázlat módban egy perc alatt akár 40, normál üzemmódban pedig 18 oldal készülhet el.

A különleges nyomtatófej mellett a Claria™ fotótinta is garancia a kiváló minőségre, hiszen tervezése során a minél szélesebb színtér és a finom színátmenetek megvalósítását tartották szem előtt – így ideális választás a digitális tükörreflexes és a komoly ultrazoom fényképezőgépek tulajdonosainak.