Sony újdonságok az IFA-n

0

Az elmúlt napokban ért véget a berlini IFA kiállítás, amely a szórakoztatóipari termékek egyik legrangosabb bemutatója. A Sony a kiállítással kapcsolatban küldte el nekünk újdonságait bemutató sajtóközleményét, melyben többek között a legújabb BRAVIA televíziókról, Blu-ray lejátszókról, az első generációs OLED TV-ről, vagy a lapunk profiljába szorosabban beletartozó, és korábban már bemutatott Sony Cyber-shot DSC-T500 ultrakompakt fényképezőgépről olvashatunk.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, 2008. szeptember 3.

Az IFA-n mutatta be újdonságit a Sony

Négy világelső Sony újítás a TV kategóriában

Tegnap ért véget Berlinben az IFA, a világ legnagyobb háztartási és szórakoztatóelektroikai vására, ahol a Sony 6000 négyzetméteres standján mutatta be legújabb fejlesztéseit, többek között a világ legvékonyabb – csupán 9,9 mm vastag – LCD TV-jét.

A Sony az IFA-n fedte fel augusztus óta tartó teaser kampányát is, melynek során egy fa motívumot és a „200”-as számot ábrázoló óriásplakátok bukkantak fel Berlinben. A IFA alkalmával megtörtént a leleplezés is: a 200-as szám tulajdonképpen a világ első Motionflow 200hz BRAVIA TV-jének debütálását jelezte, a plakáton megjelenő fa pedig a Sony standjának kreatív koncepciójára utalt. Az „elvarázsolt erdőben”, azaz a cég 6000 négyzetméternyi tematikusan felállított kiállító területén, látványos óriásfák között ismerkedhettek meg a látogatók a Sony legfrissebb termékeivel, technológiáival, valamint szórakoztató tartalmaival. Az ’elvarázsolt erdő’ koncepció szimbolizálta azt a lombkoronát, amely átölelte az összes Sony terméket, technológiát, és minden megjelenített szórakoztató tartalmat, tükrözve és szemléltetve a Sony United filozófiáját. s egyúttal környezettudatos felelősségvállalását.

A Sony sajtótájékoztatója alkalmával kihangsúlyozta azon célját, hogy 2010-ig globálisan és Európában is szeretne első lenni az LCD televíziók piacán. Ezt az elhatározását megerősítve bejelentette három korszaklakotó és világelső BRAVIA technológiáját, valamint az Európában elsőként piacra lépő OLED (szerves fénykibocsátó dióda) televíziók első generációját, az XEL-1-et.

A világ legvékonyabb LCD TV-je: BRAVIA™ ZX1

A IFA egyik legkiemelkedőbb újdonsága minden bizonnyal a világ legvékonyabb LCD TV-je, a BRAVIA™ ZX1 volt, amely a luxusminőség esztétikáját vegyíti az egyedülálló BRAVIA képtechnológiával. Az Edge LED technológiának köszönhetően a ZX1 képernyője elképesztően karcsú, legvékonyabb részénél csupán 9,9 mm. Eleganciáját nagymértékben fokozza egy második mestervonás, hogy nincsenek jelkábelek, melyek tönkretennék a tökéletesen lebegő kinézetet. Ehelyett a ‘BRAVIA 1080 Wireless’ szuper-gyors, vezeték nélküli kapcsolat továbbítja az audiovizuális jeleket a különálló Media Receiver egységtől a képernyőhöz, valós időben. A BRAVIA ZX1™ továbbfejlesztett képfeldolgozó technológiája biztosítja a felvételen megjelenő gyors mozdulatok könnyed kezelését, kristálytiszta és élethű képet varázsolva a képernyőre. Az új fejlesztés kulcsa a Motionflow 100Hz, IB (Image Blur – képelmosódás) csökkentéssel.

A világ első Motionflow 200Hz BRAVIA televíziója, a BRAVIA Z4500™

A Motionflow 200Hz™ technológiának köszönhetően ez az első 200 Hz frissítésű tévé a világon, amely négyszeresére emeli a keretletapogatási sebességet, ezáltal biztosítja a csodálatosan részletgazdag, kristálytiszta képet. A 52”-es (132 cm) BRAVIA Full HD 1080 Z4500™ a mozgó képeket is élesen jeleníti meg. A BRAVIA ENGINE 2 révén hihetetlenül kristálytiszta képek, természet alkotta élethűen vibráló színek jelennek meg a képernyőn.

Az új BRAVIA EX1™-et a stílus és a kidolgozottság jellemzi

A Sony Európai Tervezési Központja kifejezetten az európai piacra szánta BRAVIA EX1™ sorozatát, melyben a legújabb technológia mellé – Full HD kijelző, Motionflow 100Hz – vezeték nélküli csatlakoztatás és stílusos külső is társul; tökéletesen illeszkedve a Sony Clean Living elképzeléséhez. A számtalan színválaszték, a fejlett, portaszító bevonatú, stílusos külső ugyanis garantálja, hogy a televízió személyre szabottan illeszkedjen az otthonokba, legyen szó modern, minimalista vagy romantikus stílusról. A készülék nem csak működés közben ajándékozza meg használót élvezetes pillanatokkal, hanem a kikapcsolt állapot Képkeret üzemmódjábanban is megcsillanthatja művészi képességeit. Választható hátterével ugyanis akár egy tökéletes festmény is lehetne a lakásban. A BRAVIA 1080 vezeték nélküli rendszernek köszönhetően immár elkerülhető a TV-élményhez korábban szervesen kapcsolódó vezetékek jelenléte, így egyesítve a világ első műszaki újításait a kivételes látvány vonzerejével.

Európát is meghódítja a televíziók új generációja: OLED XEL-1™

A Sony elsőként vezette be az európai piacra az iparág első, az LCD-televíziók új generációjának számító 11″-os (28 cm) XEL-1 OLED (szerves fénykibocsátó dióda) televízióját, melynek hártyavékony panelje csupán 3 mm széles, mégis sosem tapasztalt képkontrasztot (káprázatos, 1 000 000:1 arányú dinamikus kontraszt), fényerőt és színgazdagságot biztosít. A Super Top Emission™ technológia pedig lélegzetelállító fényességet és intenzív színeket jelenít meg. A hagyományos LCD-technológia helyett az OLED önvilágító, azaz nincs háttérvilágítás és szűrő, csupán egy speciális réteg, amely fényt bocsájt ki ha elektromos áram halad át rajta.

A Sony a világelső televíziós újítások mellett számos új és elegáns megjelenésű terméket vezetett be a modern fogyasztói életstílus támogatásához. Ezen termékek egyike a karcsú és stílusos új Sony Cybershot™ DSC-T500 fényképezőgép.

Vékony és gyönyörű a nélkülözhetetlen utitárs: Sony Cybershot™ DSC-T500 fényképezőgép

A legelső Cyber-shot™ fényképezőgéppel HD-filmek és káprázatos, részletgazdag állóképek egyaránt készíthetők, hiszen a Cyber-shot™ T500 a két technológiát ötvözve azonnali átváltásra képes az álló- és a mozgókép üzemmódok között.

A DSC-T500 egyrészről praktikus, kiváló Carl Zeiss® objektívvel rendelkező fényképezőgép, mely hihetetlenül élethű 10,1 effektív megapixeles, rendkívül részletgazdag állóképeket készít. Más részről egy HD videokamera, mellyel az új HD Snap Movie üzemmódban akár (kb.) 60 percnyi videofelvétel rögzíthető a készülékhez járó 4 GB-os Memory Stick™ memóriakártyára. A fotók és a videoklipek egyaránt jól mutatnak a nagy méretű LCD-érintőképernyőn, BRAVIA televízión visszatekintve pedig remek közös programot kínál.

Az Cybershot készülékekre jellmező Arcfelismerő funkció gondoskodik arról, hogy az arcok élesen, tökéletes megvilágításban jelenjenek meg. A vékony, elegáns T500 szemet gyönyörködtető zongorafekete, ezüst és piros színválasztékban kapható.