ACDSee Pro 2.5

0

Az ACD Systems elkészítette az ACDSee Pro 2.0 továbbfejlesztett, kiegészített változatát, melyet 2.5-ös verziószám alatt dob piacra.

A szoftver fejlesztése során professzionális fotográfusok visszajelzéseit is felhasználta a gyártó, hogy az ACDSee a lehető leghatékonyabb segítőtárs legyen a digitális képekkel való munkában.
Az ACDSee 2.5-tel nem csak megtekinteni, de feldolgozni, szerkeszteni, kategorizálni, publikálni és archiválni is lehet képeinket. Ezek alapján az ACDSee a teljes munkafolyamatban hasznos társ lehet, a RAW konverziótól kezdve a tárolásig és katalogizálásig.

A szoftver segítségével fényképezőgépről, kártyaolvasóról, CD/DVD lemezről, vagy más háttértárról olvashatjuk be képeinket, melyeket ezután könyvtárakba rendezhetünk, vagy a metaadatok alapján kategorizálhatunk.
Az IPTC és metaadatok szerkesztésével saját kategóriákat és értékeléseket helyezhetünk el a képekben, melyek a későbbi visszakeresést segítik.
A képekre való keresés során komplex megoldásokat is alkalmazhatunk, melyek során könyvtárnév, fájlnév, hely, kategória, értékelés és egyéb metaadatok szerint szűrhetjük le képeinket. Az így megtalált fotók listáját akár le is menthetjük, így később visszaolvasva ott folytathatjuk a munkát, ahol abbahagytuk.
A képek szerkesztése során nem kell attól aggódnunk, hogy egy rossz művelet elmentése után a képünk használhatatlan lesz. Az ACDSee Pro a képszerkesztés előtt elmenti az eredeti képet, így akár több hibás művelet után is maradéktalanul visszaállíthatjuk a forrásképet.
A képek bemutatását automatikus diavetítő funkció segíti, melyben kreatív lehetőségek is kínálkoznak, úgy mint úsztatás, zoom, fekete-fehér illetve szépia színeffekt. A diavetítés során MP3 alapú háttérzenét is használhatunk.
Szinte egyetlen kattintással készíthetünk egyszerű effekteket a képre, úgy mint árnyékok, keretek, és képszél-effektek.
Ezen új funkciókon felül az ACDSee Pro 2.5 természetesen továbbra is kínálja a már korábban bevezetett szolgáltatásokat. A RAW feldolgozást kötegelt módon, automatizálva is elvégezhetjük. A támogatott RAW-fájlok listája igazán bőséges, nem igazán találni olyan gépet, amely ne szerepelne e hosszú listában.

Az ACDSee Pro 2.5 30 napos próbaváltozata letölthető a gyártó weboldaláról, a teljes verzióért 130 dollárt kell fizetnünk.
A korábbi 2-es verziót megvásárlók ingyen térhetnek át a 2.5-ös frissítésre.