PQI – a nagyok árnyékában

0

A PQI a SanDisk háta mögött húzta meg magát. Standjuk nem éppen méretével volt hivogató, s a kiállított termékek is meglehetősen szegényesek voltak. A tájföldi lány viszont igazán segítőkésznek bizonyult.

PQI stand

Szívélyesen fogadott a PQI tájföldi lánya, s bizony nem is sejhette, de jól betalált, hiszen mindig is érdekeltek a távol-keleti lányok (jaj, csak a nejem meg ne tudja 😉 ). Megkérdezte, milyen termék érdekel, majd mikor közöltem, hogy általánosságban készítek képes beszámolókat internetes magazinunknak a kivonult gyártókról, könnyedén, s mosolyogva engedte át nekem a terepet, miközben magyarázta, hogy melyik termékük miért kiváló. CF és SDHC kártyáiknál a sebességet emelte ki, amely előbbinél UDMA nélkül 120×-os, míg UltraDMA támogatással a 300×-os értéket is elérheti (300×150 kB/s = 45 MB/s).

Nagy sebességű CF és SDHC kártyák

A hagyományos felhasználsú Flash kártyákon kívül ipari célra is készítenek memóriákat, melyek között nem csak CompactFlash, de USB-s, ATA-s és SATA-s Flash memóriák is megtalálhatók.

Ipari célú flash memóriák

Főként hölgyeknek készült a kis méretű, vízálló USB-s memória. Hogy miért hasznos, ha egy USB-s Flash memória vízálló? Ha nem lenne az, hogyan használnánk vízálló notebookunkban? Más tippem nincs.

Vízálló USB-s Flash memória