Sony stand – electric boogie-val

0

Mi is lett volna a sztár a Sonynál, ha nem az újonnan bejelentett Alpha DSLR-A900-as, teljes képkockás tükörreflexes. Ennek egy szétbontott bemutató darabja is megtekinthető volt.

Sony stand

Magnézium váz, teljes képkockás CMOS szenzor, okos belső, nagy kereső, BIONZ képfeldolgozó. Röviden és velősen ennyi az A900. No és persze évekig tartó fejlesztés és dollármilliók. De erről kevesen beszélnek.

A látogatókat egyébként sem az érdekli, hogy egy-egy cég mennyit költ el, hanem az, hogy mit kínál. A Sony, mint a világ egyik legnagyobb, ha éppen nem a legnagyobb elektronikai cége olyan sok mindent gyárt, hogy felsorolni is nehéz lenne. S bár kivitte a Playstation gépét is, minket inkább a fotózással szorosan kapcsolódó termékei érdekeltek (LCD és Plazma TV-i most kevésbé).

Sony Alpha DSLR-A900

Sony Alpha DSLR-A900

Térjünk tehát vissza az Alpha DSLR-A900-hoz, melyet a világ első 24,6 Mpixeles, teljes Leica képkockás szenzorral szerelt tükörreflexeseként jelentett be a gyártó néhány hete.

Sony Alpha DSLR-A900 szemléltető

Az exkluzív bemutatónkon már átesett váz részeit remekül meg lehetett tekinteni egy vitrinben összeállított ismertető anyagon keresztül. Itt a képérzékelőt és a keresőt is szemügyre lehetett venni, méghozzá oly’ módon, hogy összehasonlíthattuk egy APS-C-s gép szenzorával és keresőjével.

Fullframe vs. APS-C szenzor

Fullframe vs. APS-C pentaprizma

A Sony Alpha DSLR-A900 keresőfelépítése

A Sonynál is volt lehetőség objektívjeinek kipróbálására, igaz, a vadonatúj Carl Zeiss Vario Sonnar T* 16-35mm f/2.8 ZA SSM-et üvegketrecbe zárták.

E standra sajnos kissé későn érkeztünk, így nem tudtuk kivárni, hogy sorra kerüljünk, s készíthessünk pár tesztképet.

Az óriási méretű Sony területen természetesen képviseltették magukat a kiskompaktok is, de olyan pihenősarkot is kialakítottak, ahol képnézegetésre beállított, dokkolóállomásba helyezett Sony fényképezőgép szolgáltatta a háttérképeket, miközben lágy zenére lazulhattunk. Feltéve, ha az 5 méterre lévő nagyszínpadon éppen nem az A900 bemutatója zajlott electric boogie-val, 40 dB-es zene mellett ;).

Pihenősarok Sony módra –
hiszi vagy nem, ez nem raytrace!

Sony Alpha DSLR-A900 bemutató electric boogie-val