Scolar fotópályázat

0

A Scolar kiadó fotópályázatot hirdetett készülő könyvében való szerepléshez. A kiíró olyan képeket vár, melyhez rövid leírásban azt is közli a pályázó, milyen módszerrel készítette a képet, s milyen technikai nehézségeket kellett leküzdenie.
A nevezéseket 2008. október 14-ig kell eljuttatni a kiadó e-mail címére.

Sajtóközlemény:

Scolar fotópályázat – szerepelj könyvben, és nyerj!

A Scolar kiadó egy kezdőknek szóló, a (digitális) fotózással kapcsolatos legfontosabb ismereteket közérthető stílusban összefoglaló könyv kiadására készül. Külön fejezetet tervezünk magyarországi amatőr és profi fotósok olyan felvételeinek, amelyek túl azon, hogy szépek, alkalmasak valamilyen technikai aspektus bemutatására is.

Mit kell tenned?
Válaszd ki egyik kedvenc képedet, és írj róla néhány sort: milyen technikai nehézségeket kellett leküzdeni a készítésekor? Miért az adott beállításokat, felszerelést használtad? Mit kellett végezned az utómunka, RAW-kidolgozás során? Írhatsz záridőről, fehéregyensúlyról, komponálásról, vagy bármiről, ami bemutatja, hogy egy érdekes felvétel elkészítésekor milyen tudatos döntéseket kell hozni.

A legjobb képek teljes oldalon kerülnek a könyvbe, készítőik pedig könyvcsomagot választhatnak a Scolar kiadó design sorozatából (design.scolar.hu) 10 000 Ft értékben.

A fényképeket és írásokat 2008. október 14-ig várjuk a scolarfoto@gmail.com e-mail címre. A kiválasztott képek tulajdonosait e-mailben értesítjük november 14-ig.

Formátum: JPG, TIFF vagy PSD. A könyv fizikai mérete 1680×2125 képpont, ennél nagyobb felbontás szükségtelen, ezért a terjedelmes képeket érdemes lekicsinyíteni. Ha a képben nincs EXIF, írd hozzá az expozíciós információkat.

A kép beküldésével felelősséget vállalsz azért, hogy a képhez kapcsolódó szerzői jogokkal te rendelkezel, és egyben hozzájárulsz ahhoz, hogy a Scolar kiadó a képet egyszeri alkalommal a meghatározott feltételekkel felhasználja.