Nagyvárosi dzsungel

0

A Metro-hálózat idén is meghirdette nemzetközi fotópályázatát, melyre még a héten lehet elküldeni a nevezéseket.
A kizárólag digitális fotókat elektronikus úton fogadó pályázaton amatőr és profi fotósok egyaránt nevezhetnek.
Regisztráció után a képeket 2008. október 26-áig lehet feltölteni a pályázat honlapján.

Sajtóközlemény:

Digitális fotópályázat – téma a Nagyvárosi dzsungel

A nemzetközi Metro-hálózat második alkalommal hirdeti meg Metro Global Photo Challenge elnevezésű digitális fotópályázatát. Az idei téma a Nagyvárosi dzsungel nevet viseli, amelyre olyan pályázatokat várnak a szervezők, melyek visszaadják egy nagyváros mozgalmas pillanatait, hangulatát, fényeit, egyedülálló jellegzetességeit.

A tavalyi nagysikerű Metro Global Photo Challenge-hez hasonlóan idén is jelentkezhetnek az amatőr és profi fotósok azokból az országokból, ahol megjelennek a cégcsoporthoz tartozó ingyenes napilapok. Az idei témában beérkező pályázatokat első körben egy magyarországi, háromtagú helyi zsűri fogja elbírálni, az így kiválasztott 100 legjobb alkotás pedig továbbjut a nemzetközi körbe. Ezek után a közönség online szavazással országonként öt képet juttathat be a döntőbe, melyek közül nemzetközi zsűri választja majd ki a fődíj nyertesét. A versenyt idén is az interneten keresztül bonyolítják le: a nevezők a regisztrálást követően az erre a célra elkészített honlapra tölthetik fel képeiket, személyenként legfeljebb öt fotót. Az alkotásokra a honlap látogatói szavazhatnak majd, a magyarországi forduló október 6-tól indul. A fotók feltöltési határideje október 26., a globális nyertest pedig 2008. december 2-án hirdetik ki.

A nemzetközi verseny fődíja egy két személyre szóló utazás Párizsba, 1000 angol font értékű pénznyeremény és a lehetőség, hogy 4 kontinens 21 országában közzéteszik a nyertes fotóit. A nyereményút során készült fotók a győztessel készült interjúval együtt fognak megjelenni 2009. január és március között a Metro-hálózat összes lapjában.

Természetesen a három legjobb hazai pályázót is díjazzák. A kiválasztottak értékes Logitech-csomagot, belföldi utazást és Metropol-ajándékcsomagot nyerhetnek. A helyi győzteseket a nemzetközi zsűri szavazása után hirdetik ki, legkésőbb november 25-ig.

Regisztrálni és a versenyről további információkat olvasni az alábbi honlapon lehet: www.metrophotochallenge.com

Szabályok:
1. A verseny témája a „Nagyvárosi dzsungel”.
2. A versenyre max. 5 db fotót lehet nevezni.
3. A fotók mérete egyenként nem haladhatja meg az 5 MB-ot, nem lehetnek digitálisan manipuláltak és a nevezőnek kell lenni az egyedi szerzőnek és jogtulajdonosnak.
4. A verseny nevezési határideje 2008. október 26.
5. Első körben a helyi zsűri választja ki a legjobb 100 képet.
6. Második körben a közönség szavazza meg online szavazással az 5 legjobbat.
7. Az 5 nyertes továbbjut a döntőbe, ahol nemzetközi zsűri választja ki majd a legjobbat.
8. A globális nyertest 2008. december 2-án hirdetik ki.
9. Emellett Ön közzétehet egy képgalériát a weboldalunkon (havonta max. 2 MB terjedelemig, fotónként max. 200 KB-ig). Azonban ezek a fotók nem vesznek részt a versenyben.

Nevezési feltételek
1. A Fotóversenyen való részvételhez nem szükséges vásárolni.

2. A pályázók Magyarországon élő, a pályázat beadásakor 18 éves vagy idősebb személyek lehetnek, és létező e-mail címet kell megadniuk. A díjazottaknak bizonyítaniuk kell életkorukat és a nevezési feltételek teljesítését.

3. A fotóversenyen a Metro International, valamint társvállalatainak alkalmazottain, megbízottain, vállalkozóin és tanácsadóin valamint ezek családtagjain kívül bárki részt vehet.

4. A díjak át nem ruházhatók és készpénzre nem válthatók. A Metro fenntartja magának a jogot, hogy a díjakat azonos vagy nagyobb értékű ajándékkal bármikor helyettesítse.

5. A Metro a nyerteseket e-mailben értesíti ki. Amennyiben a nyertes az e-mail kiküldését követő 7 napon belül nem jelentkezik díjának átvételére, a Metro fenntartja magának a jogot, hogy a díjat átruházza egy másik nyertesre.

6. A Metro döntése végleges, arról vitát nyitni vagy egyezkedni nem lehet.

7. A nyerteseket felkérik, hogy vegyenek részt népszerűsítő programokban. A Metro fenntartja a jogot, hogy nevüket nyilvánosságra hozza.

8. A nemzetközi díj tartalmazza a nyereményutazás során a nyertes által készített fotók közlésének jogát. A Metro fenntartja a jogot, miszerint a nemzetközi hálózat bármely érintett lapjának képszerkesztője minőségi hiányosságokra hivatkozva elutasíthatja a fotók közlését az adott országban megjelenő lapban.

9. A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak, hogy a pályázati fotókat a Metro sokszorosítsa, kiállítsa, nyomtatásban, vagy bármilyen egyéb formában közölje a pályázat lezárásától számított 2 éven belül.

10. A Metro fenntartja a jogot, hogy feltűntethesse a pályázati fotók mellett a pályázó nevét, életkorát, városát a versennyel kapcsolatos promóciós célokból.

11. A Metro fenntartja a jogot, hogy beérkezett pályázatokat szerkessze, körbevágja.

12. A Metro nem vállal felelősséget a weboldal tartalmát illetően. Ezen tartalmakkal (fotók, hozzászólások és egyebek) a versenyben résztvevők és a látogatók töltik fel az oldalt; az oldalon belül önellenőrző mechanizmust érvényes, melynek keretében a látogatók megjelölhetik a nem megfelelőnek tartott, bántó, sértő tartalmakat.

13. A Metro fenntartja a jogot, hogy moderálja a weboldal tartalmát, beleértve a nem megfelelő vagy bántó, sértő tartalmak, anyagok megszűntetését. Ez jelentheti egy adott felhasználó oldalának, vagy fiókjának eltávolítását, illetve bármilyen egyéb eseményt annak érdekében, hogy az adott anyagot eltávolíthassák.

Díjak
A nemzetközi nyertes díja
A nemzetközi verseny fődíja egy 2 személyre szóló utazás Párizsba, 1000 angol font értékű pénznyeremény és a lehetőség, hogy 4 kontinens 21 országában közzéteszik a nyertes fotóit. A nyereményút során készült fotók a nyertessel készült interjúval együtt fognak megjelenni 2009. január és március között.

A magyarországi nyertesek díjai
A helyi nyertesek díjai
Az 1. helyezett díja
Logitech csomag:
diNovo Media Desktop Laser
+QuickCam Communicate Delux
+Z-2300 hangfalszett
A 2. helyezett díja
belföldi hétvége félpanziós ellátással 2 fő részére a zalakarosi Hotel Venusban + Logitech MX Air
A 3. helyezett díja
Metropol ajándékcsomag + Logitech QuickCam Sphere AF

(A helyi nyerteseket a nemzetközi zsűri szavazása után hirdetjük ki, legkésőbb november 25-ig)